Audi A4: brandstofverbruik Audi A4 TDI 81kW Avant valt tegen gemiddeld 1:

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 81kW AFN 1896cc

Beste autodeskundigen,

ik heb onlangs een Audi A4 1.9 TDI 81kW van het jaar 1996 gekocht, een zgn. AFN motor. Overal hoor je dat deze motoren makkelijk 1:20 halen, maar hoe is ook mijn best doe, meer dan 1:15 zit er met de meest truttige rijstijl niet in.

De auto is ook voorzien van cruisecontrol, heeft op tijd zijn beurtjes gehad, motorolie 5.000km terug ververst. Ik rij zoveel mogelijk op de cruisecontrole en rij 80% snelwegkilometers, 20% kortere lokale ritten. Met de handgeschakelde 5 bak (ik schakel steeds zo vroeg mogelijk op) en cruisecontrole moet daar dus makkelijk meer te halen zijn dan die magere 1:14.

De vorige eigenaar heeft al eens een slang vervangen waardoor de turbo valse lucht aanzoog. Het verbruik is toen verbeterd van 1:12 naar 1:15. Maar, en correct me if i'm wrong, met een A4 van 1260kg en 1.9 TDI met 110pk, 5-bak en cruisecontrole moet toch zuiniger kunnen??

Ik kijk uit naar de ideeen!

Groeten!
Joost

JoostE34

Geplaatst door JoostE34 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoe is dit verbruik berekend, vastgesteld ??

Gr. paul

JoostE34 (0), 14 jaar geleden

heb inmiddels meerdere tanks leeggereden, en tussentijds gevuld. Dus direkt via dagteller en tankvulling. Een boordcomputer heeft deze de auto niet. Mvg, Joost

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

EGR afdoppen en en roetkat uitkloppen helpt veel. Ik heb ook met zo'n Audi gereden en die reed bij normaal tot stevig rijden ca 1:18.

Groet,
Paul

JoostE34 (0), 14 jaar geleden

Als ik je bericht zo lees heb je het probleem niet gekend met jouw Audi? Ik stel me voor dat de motor dus een teveel aan tegendruk ontvangt door de volle katalysator? Klinkt logisch idd! Ga komende week even kijken wat we kunnen vinden.

Als er nog anderen zijn met tips, ik hoor ze graag!

Alvast bedankt Paulmichiel!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.