Audi 100: harmonica-hoezen stuuras vervangen

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal.

De auto van mijn schoonvader is afgekeurd op de stuurhoezen.
Gaat om een Audi 100, 2300 E .
Natuurlijk gingen we eerst even kijken of we dat zelf konden, nou, ik krijg het spaans benauwd als ik die constructie bekijk. Het grote audiboek zegt dat we alles moeten demonteren, van de rembekrachtiger tot het stuurhuis, het rempedaal, stuurbekrachtiging-onderdelen en bovendien zit er nog een standkachel in de auto die ook enigzins in de weg zit. Kortom, lijkt ons erg omslachtig voor alleen die rubberen hoezen.
Audi zegt dat dat 250 euro kost in de garage. Natuurlijk veel geld, maar voor zo'n klus lijkt het ons erg weinig. Geeft te denken dat het vast op een makkelijkere manier kan. Welnu, dat is onze vraag.
Wie gaat ons vertellen of we die hoezen op een mindere, complexe manier kunnen vervangen. Moet kunnen denk ik. Is die as soms deelbaar? Wat is het foefje in dit geval. Of is het soms maar op één manier te doen, de manier uit het "groot-audi-sleutel-en-beunhazen-boek".......
Nou ben benieuwd. Oja, de auto is al anderhalve maand niet gekeurd. Helemaal klote dus. Groetjes van Henk.

henk4348

Geplaatst door henk4348 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is idd een aardige klus bij een Audi 100. Denk dat de prijs van de dealer reëel is. Zorg in ieder geval dat je originele hoezen monteerd, de immitatie hoezen zijn met 2 jaar weer stuk.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo henk..

het grootste foefje zal zijn om die fijne bout van het stuurhuis (in de hoek van het R binnenscherm) los te krijgen! juist vanaf die zijde vervang je de hoes. gezien het bedrag 250,-
zou ik er met onvoldoende kennis niet eens aan beginnen!

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.