Audi 100: motor 1.8 (PH), KE-jetronic loopt warm niet stationair, maar

Bouwjaar: 1987

inlaat en luchtwegerhuis zijn helemaal schoongemaakt. co-afstelling is nu ok, maar koude motor loopt stationair erg hoog (ca 2000-2500 trn) en warm valt ie uit. bij opnieuw starten begint ie weer hoog maar valt na enkel seconden weer terug naar nul=uit. ik heb met een schroefje de klep die naast de gasklep zit een tikje open gedraaid. deze stond helemaal dicht en en was plaats voor een stelschroef, maar die ontbrak. als ik deze klep dichtlaat, dan loopt ie helemaal niet stationair... wat kan hier het probleem zijn?

bartje2212

Geplaatst door bartje2212 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe weet jij of de co afstelling ok is terwijl hij niet stationair wil lopen???? CO meet je stationair bij deze dingen.

bartje2212 (0), 18 jaar geleden

o, ja das waar ook, ik bedoelde eigenlijk dat het nu ok lijkt omdat de motor niet meer rochelt, geen roet of vocht uit de uitlaat komt en heel direct reageert op gas geven. zal natuurlijk niet 100% juist zijn, maar is het percentage zo belangrijk voor het wel of niet stationair blijven lopen? dan moet ik anders toch maar weer naar de garage...

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja, bij een te arm mengesel loopt ie niet stationair, en bij een te reik mengsel verzuipt ie stationair. bij hogere toerentallen is dat minder van invloed.....

Zie ook het volgende topic:

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

bartje2212 (0), 18 jaar geleden

thx. in mijn vraagbaak staat iets over het meten van de stuurstroom van de drukcorrector ivm co-afstelling, kan dit met een gewone (digitale) multimeter?

bartje2212 (0), 18 jaar geleden

bedankt; hij loopt nu weer goed! nwe apk op gedaan en kan weer n jaartje mee! Toppie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.