Audi 100: motor (PH) loopt slecht bij gas geven (soort rochelen)

Bouwjaar: 1987

motor, 1.8 liter 90 Pk, motorcode PH, KE-jetronic systeem. motor reageert slecht op gasgeven. bij langzaam accelereren komt ie mee, maar bij snel gas geven blijft ie op toerental steken en rochelt/stottert. komt dan veel vocht en roet uit uitlaat. Luchtwegerklep was los, is nu vastgezet. Stelschroef hiervoor(co-afstelling) is zo afgesteld dat motor stationair blijft lopen. bij andere afstelling waarbij motor WEL goed trekt, blijft ie niet lopen en rageert niet op stationaire stelschroef.(behalve met gaspedaal half ingedrukt) Wie weet hoe dit te verhelpen is?

bartje2212

Geplaatst door bartje2212 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Luchtweger en huis moetten brandschoon zijn
Luchtweger klep moet totaal vrij door het huis lopen
Omloopkanaal van de stationairregeling schoonmaken
KE-jetronic bij Bosch service totaal volgens fabrieksspecificatie's afstellen. (meten is weten geld extra voor dit systeem)

Voor deze systemen is een dosis gevoel, kennis en speciaal meetgereedschap nodig, heb je hier nooit eerder aan gesleuteld wordt het alleen beroerder i.p.v. beter.

Lukraak onderdelen vervangen is dan ook een dure hobby, de delen zijn behoorlijk aan de prijs en een probleem kan meerdere oorzaken hebben.



bartje2212 (0), 18 jaar geleden

bedankt! (het werd er inderdaad niet veel beter op na mijn pogingen het ding af te stellen...)
nog 1 ding: weet iemand wat wordt bedoeld met "spinnekop" ? (ik ben echt een leek)

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

spinnekop is het deel waar de brandstofleidingen die naar de verstuivers lopen vandaankomen. Zit boven op het luchtfilter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.