Audi 80: Katalysator

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6 2.6 ltr.

Mijn auto maakt tussen 2- en 3 duizend toeren een schel blikkerig geluid, dit komt vlgs mij onder de auto vandaan,zomaar wat overal een beetje tegen getikt en de kat aan passagierskant klinkt echt hol, ik neem aan dat dit niet goed is, de andere kat klinkt bijna massief.
Kan ik ook 1 kat vervangen, en hoe weet ik of een tweedehands kat goed is?
Moet er dan ook nog iets aan de motor opnieuw afgesteld worden?
Groet Martin.

MartinJ.

Geplaatst door MartinJ. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaco1 (0) PRO, 16 jaar geleden

beste Martin, in de kat zit keramiek opgesloten. Het is mogelijk dat door leeftijd of een klap los is gegaan en gaat rammelen. Als je tegen de onderkant van de kat slaat (met je hand) en je hoort rammellen zit hij los anders is het iets andersHet ligt er een beetje aan wat voor kathalisator het is, dat kun je op je autopapieren zien. Als het een ongeregelde kat is wordt nog wel een de binnenkant van de kat eruitgeslagen en rijd men rond zonder kat en vaak is de co nog prima af te stellen. Kies je voor goed en vervang je de kat, koop dan een nieuwe.
Het kan ook zijn dat er een hitteschild los zit. Deze zit om de kat heen en willen nog wel eens roesten waardoor het omhusel los kan zitten.
succes

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit betreft een dubbele geregelde kat... Vervangen is de enige oplossing, natuurlijk hoeft dit geen nieuwe te zijn een gebruikte (zijn schaars) is ook een optie.

Gr. paul

MartinJ. (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, en ik kan inderdaad heel moeilijk een gebruikte kat vinden, iemand nog een idee, de onderdelenlijn heb ik al geprobeerd.
GR.Martin.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb dit al eens op kunnen lossen door een kat van een losgereden 1.4 golfje die er aardig op lijkt in een van de pijpen te lassen... Onder het motto 2,6 : 2 is 1,3 liter per pijp....Mocht toen ook niets kosten, werkte wel, maar ik geef het eerlijk toe, het blijft rotzooien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.