Audi A3: Knippelicht (links/rechts)brandt wel, knippert niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (90 pk)

Damn, zojuist volgens mij mijn knipperlichtrelais gemold. Knipperlichten branden wel, maar knipperen niet meer, zowel links als rechts. Eerst bleven ze even hangen en knipperden nog even, nu dus geen geknipper meer. Ze blijven dus hangen. Richtingaanwijzer springt wel netjes terug na nemen van bocht. Bij aangeven van richting hoor ik tik in midden dashbord en de zaak blijft hangen. Alarmlichten knipperen wel gewoon. Kortom, denk aan nieuw relais. Aangezien ik 2 linker handen heb, enig idee hoeveel werk dit is om te repareren en wat een relais kost? En als ik dat allemaal laat doen?

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

het relais van de knipperlichten zit in je alarmlicht schakelaar het enige wat er dus moet gebeuren is dat je alarmlichtschakelaar vervangen moet worden dus gewoon even naar een dealer rijden zeggen dat je een nieuwe alarmlichtschakelaar moet hebben en of ze die er even voor je in willen zetten steld voor hun niks voor nog geen 5 minuten werk

gr.marco

Sean750 (0), 16 jaar geleden

5 minuten werk? Het frontpaneel van de centerconsole moet er uit en als de aftermarket radio op een bepaalde manier is ingebouwd, moet eerst de radio uitgebouwd worden voordat het frontpaneel er uit kan. Dus het kan in 5 minuten, maar soms kan het toch ook wel eens tegenvallen.....

Dead Silence (0), 16 jaar geleden

Klopt, front panel van centerconsole is eraf geweest en de radio ook. Zag alleen dat front panel van onderen wat naar voren staat na reparatie. Voel openstaande rand bij asbak en vooral bij knopje van binnencirculatie is nu lastig te bedienen als ik dat wil indrukken (auto heeft geen airco). Knopje blijft af en toe zelfs hangen achter paneelrand. Ook aansluiting om draaiknoppen zoals verwarming sucks, daar zit t.g.v. scheefstand ook een rand.

Heb e.e.a. geprobeerd met de hand recht te duwen, maar vrees dat het paneel er helemaal afmoet en opnieuw ingezet dient te worden. Hoe doe ik dat? Gezien bovenstaand bericht moet eerst de aftermarket radio eruit. En dan?

Sean750 (0), 16 jaar geleden

Wat ik nog uit mijn hoofd weet: eerst losse asbak er uit halen. Achterin zit 1 schroef, die er uit halen en dan komt het hele asbakmechaniek inclusief verlichting er uit. Daarachter zitten 2 schroeven die de centerconsole op zijn plek houden. Bovenin zit de console geklikt, dus dan voorzichtig naar je toe trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.