Audi A3: Olie stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 90pk

Gisteren mijn oliepijl voor de stuurbekrachtiging gecontroleerd en zag dat deze op minimum stond. Ik wil deze graag bijvullen. Welke olie moet ik gebruiken (merk, type, etc). Eenzelfde vraag heb ik voor een VW Polo uit 94 (beznine). Bedankt. DS.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Staat op het doppie waar het aan moet voldoen.........

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

G002000 dus. In mijn A3 zit groene stuurbekrachtigingsolie en lijkt me de correcte.

In mijn A4 (1.8T, 120kW motorcode BFB) zit rode en die vertrouw ik niet. Zat er in toen ik de A4 kocht (auto is dealer onderhouden). Zover ik weet moet G002000 olie groen zijn en is die rode voor ATMs. De Pentosin die gebruikt dient te worden is toch altijd groen, of niet? Ik heb geen zin om een nieuw stuurhuis te monteren vanwege verkeerde olie. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

g002000 is groen.

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Ik bedoel maar. De dealer weet blijkbaar zelf niet wat-ie doet. Maar dat was al bekend van deze garage. Dus dan maar aftappen, spoelen en de echte g002000 erin.

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Ik bedoel maar. De dealer weet blijkbaar zelf niet wat-ie doet. Maar dat was al bekend van deze garage. Dus dan maar aftappen, spoelen en de echte g002000 erin.[/quote]
ooit was automonteur een vak, tegenwoordig als je weet hoe je vw spelt kun je bij die klanten aan het werk als olieververser, oefen je goed mag je ook aan de remblokken komen.

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Ja zeer triest allemaal tegenwoordig. Ik ga geloven dat je ECHT beter alles zelf kunt. Of het nu een verbouwing is, een reparatie aan de auto bij de dealer, installatiewerkzaamheden, het interesseert de lui geen moer meer. Allemaal aftellen ditdat het 4 uur is en dan aftaaien. De ervaringen die ik de laatste tijd heb meegemaakt spreken voor zich. Met goed verstand en hulp op forums zoals dit kom je een heel eind.

Audifreak763 (0) PRO, 14 jaar geleden

@ audia4: En als je dan ook nog het oliepeil kunt spellen (niet: oliepijl) dan word je waarschijnlijk de chef van de werkplaats:)!

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Met goed verstand en hulp op forums zoals dit kom je een heel eind.[/quote]
Daar kan de schoorsteen niet van roken!! ;)

Gr. paul

yme 2 (0), 14 jaar geleden

ik heb er kroon olie in sp3013

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.