Audi Cabriolet: Remschijf Audi Cabrio 1.8 - 20V hoe los krijgen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 - 20V

Ik wil mijn remmen vervangen, maar krijg de schijf niet los: schijven hebben 4 gaten en geet extra gat om vast te zetten (fixeren). Waarschijnlijk moet de wiel naaf met moer eraf, maar hoe doe ik dit/welk gereedschap gen ik nodig ?

Alvast bedankt

Gertjan

galby66

Geplaatst door galby66 , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

jan T PRO, 15 jaar geleden

gertjan is het voor opf achter.
normaal haal je het wiel eraf en de remklauw compleet met bevestiging en dan geef je een klap op de schijf en dan ligt hij eraf.

groetjes jan.

galby66, 15 jaar geleden

Ik heb de klauw er al afgehad en er een beuk op gegeven maar zit vast (kon geen schroefje op de schijf vinden die hem nog vasthoudt). De schijven lijken vast te zitten door de naaf op de aandrijf-as. Ik denk dat ik de moer eerst moet los maken, zodat de naaf eraf gaat en dus ook de schijf. Maar weet het niet zeker, vind het allemaal omslachtig, heb dit nooit zo gezien (had hiervoor een audi 90 en heb nog een 2e golf erbij, maar geen van de auto's moest de naaf eraf).... Heb jij dit ooit gezien, kan ook niks vinden hoe het moet.

Gertjan

galby66, 15 jaar geleden

Sorry, het is zijn dus de voorste schijven

ricky PRO, 15 jaar geleden

Moer hoeft niet los,zoals Jan het zegt is de manier.

galby66, 15 jaar geleden

Het is me gelukt..... Was TE voorzichtig, kleine tik met hamer werkte niet: de schijf zat er erg vast op, moest met een vuisthamer hem eraf beuken. Maar eindelijk gelukt. De boel goed schoongemaakt en licht ingesmeerd met kopervet, schijf erop, blokken erin, klauw erop en klaar, eigenlijk een makkie (als je de schijf er maar af kan krijgen).

Iedereen die gereageerd heeft: bedankt jongens !

Gertjan

jan T PRO, 15 jaar geleden

ja gertjan soms hebben ze een aardig klapje nodig hoor.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Cabriolet of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.