Audi Cabriolet: Fuseekogel losmaken (cabrio 1998 1.8 - 20V)

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.8 - 20V

Ik wil de draagarmen demonter om rubbers (bekent probleem) te vervangen, maar krijg de fuseekogel niet los van de veerpoot....
Ik heb de bout uit de veerpoot, nu zou je de fuseekogel er toch zo uit moeten trekken ? Hoe moet ik dit doen ?

galby66

Geplaatst door galby66 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Cabriolet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

sorry.... had het verkeert gelezen ;) normaal gesproken druk je de fuseekogel er zo uit, lukt dit niet rek (sla daar iets tussen) het gleufje iets op.

Gr. paul

galby66 (0), 16 jaar geleden

Ik heb gekeken, en er zit inderdaad een gleuf in het fuseehuis gedeelte waar de bout in zit. De bout is eruit, hoe krijg ik de fuseekogel (pen) uit de voorpoot/fuseehuis ? Heb ik hier een fuseetrekker voor nodig of moet ik het ruimer maken door in die gleuf ruimte te creeren dmv koevoet of iets anders ? De pen van de fuseekogel zit goed vast in het huis en om nou grof te gaan beuken op de draagarm lijkt me ook niet wenselijk ....

Gaat het ook weer moeilijk om de kogel weer aan de voorpoot/fuseehuis te krijgen ? hoe moet dat dan ?

Groeten

Gertjan

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

inderdaad (gleuf) iets ruimer maken. fuseekogel kan zonder trekker worden losgenomen. dit alles is supersimpel 10 min werk.

Gr. paul

galby66 (0), 16 jaar geleden

Hoe zou jij die gleuf ruimer maken ? Wat voor gereedschap (heb geen professioele werkplaats/gereedschap) zou je gebruiken ?

En het terugmonteren gaat zonder problemen, schuift er zo weer in en bout vast zetten ?

Groeten

Gertjan

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

in jou geval misschien een beitel ? terug monteren in omgekeerde volgorde...........

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Cabriolet of stel zelf een nieuwe vraag.