Audi A3: spiegelverwarming

Bouwjaar: 2001

Beste lezers en technici. Ik ben er achter gekomen dat mij spiegel verwarming het niet deed met de afgelopen weersomstandigheden. Toen ik de spiegels had gedemonteerd zag ik de verwarmingdraden losliggen. Er zit echter geen spanning op de draden (ook niet met achterruitverwarming aan)Op welke manier is dit probleem te verhelpen??

Mcws

Geplaatst door Mcws (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer even de zekeringen als je dat nog niet gedaan hebt!

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zou kunnen dat de kabelboom kapot is waar deze aan de scharnierzijde is doorgeleid. (in de rubber mof.)

boel demonteren en inspecteren is dan een optie. Kijk wel eerst ffe of je aan de andere zijde wel verwarming hebt, en of het systeem geen storingen aangeeft. (uitlezen dus)

fedde (0), 18 jaar geleden

die verwarming kun je waarschijnlijk inschakelen met het verdraaien van de spiegelknop

zo is het tenminste bij vw

Mcws (0), 18 jaar geleden

Beste lezers, Heb de zekeringen gecontroleerd en zijn allemaal in orde. Heb ook de knop van de spiegelknop uitgeprobeerd en ook geen resultaat. Het kan zijn dat mijn attraction uitvoering hiermee niet is uitgerust? Systeem gaf geen storingen aan. Het probleem is actief aan beide zijden. Wie weet nog een optie??

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo marcel..

ik zal jou probleem eens opzoeken in het werkplaatsboek er staat mij iets van bij dat de verwarming (spiegels) alleen werken beneden een bepaalde tempratuur..

dit hoor je morgen van me...

paul,

Mcws (0), 18 jaar geleden

Hallo paul,

Nog even ter info, aan de achterkant van de spiegels zit ook geen aansluiting voor de draden, het gekke is dat de draden er wel liggen. Mijn vraag blijft dan waar bevindt zich de knop cq methode om dit toch te laten werken. De tempratuur is al een aantal malen onder nul geweest zodat ik de spiegels ook moest de-icen. De auto staat namelijk altijd buiten.

mvgr. Marcel.

Santa (0), 18 jaar geleden

Hallo Marcel, ik kan je uit de droom helpen. Jouw auto heeft GEEN spiegelverwarming.... Jammer, maar helaas. Ook ik heb een A3 Attraction en DACHT spiegelverwarming te hebben. Mooi niet, dus. Inmiddels heb ik nu WEL verwarmde spiegels. Dit is vrij eenvoudig te realiseren. Gewoon de electr. verwarmbare spiegels voor de A3 kopen en aansluiten op de bedrading. Dan moet je achter de bekleding van de A-stijl zijn om de bedrading aan te sluiten op de spanning. In de blauwe contrastekker zit nl. GEEN stekkertje waar spanning op staat... Voor wat betreft het inschakelen van de spiegelverwarming: dit gaat anders dan bij VW. Bij de A3 zit op de achterkant van het spiegelglas een soort thermocontact. Beneden een bepaalde temperatuur schakelt deze de spiegelverwarming vanzelf in. Kun je dus NIET regelen. Tenzij je de boel natuurlijk via een gewoon schakelaartje schakelt.

jan5044 (0), 18 jaar geleden

Hallo Klaas,
Ik heb dezelfde auto met hetzelde probleem.
Zit te dubben of ik er nieuwe spiegels met verwarming in zal zetten, omdat ik toch wel de verwarmde spiegels mis.
Weet je wat ongeveer de kosten voor deze aanpassing ziijn?

Vr.gr. Jan.

Santa (0), 18 jaar geleden

Hangt er vanaf of je het zelf doet of niet. Als je het zelf doet kost het maar een klein beetje meer dan de kostprijs van de glazen. Ik weet zo niet wat de verwarmde spiegelglazen kosten, omdat de aanpassing bij mij door de dealer betaald is.... Ik heb me suf gezocht op internet naar een duits verslag waarin keurig met foto's alles stap voor stap te volgen is.

herman4534 (0), 18 jaar geleden

hier kan je losse spiegel glas bestellen
http://www.a28autocombinatie.nl/parts_ne...

Diz (0), 18 jaar geleden

ik heb waarschijnlijk ook geen spiegelverwarming, maar wil het wel aansluiten. @ Klaas: Waar zit die bedrading precies? achter de A-stijl? en dat is....?

Santa (0), 18 jaar geleden

Diz, de bedrading loopt vanuit het spiegelhuis via de deur en dat dikke rubber in de A-stijl. Dat is dat gedeelte van de carrosserie waar de scharnieren van de (voor) portieren in zitten en waar links ook nog de motorkapontgrendeling gemonteerd zit. Achter de bekleding zit een stekker verbinding, blauw van kleur. 1 van deze twee (de stekker of de contra-stekker) MIST zo'n contactstiftje in de stekker, vandaar dat er geen spanning op de stekker in het spiegelhuis staat. Je moet dus zo'n stiftje bijplaatsen of overbruggen.

Diz (0), 18 jaar geleden

Bedankt Klaas, ik ga het meteen bekijken!
Is die stekker zowel voor links als voor rechts?

Santa (0), 18 jaar geleden

Zowel in de linker- als in de rechter stijl zit zo'n stekkerverbinding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.