Audi A8: start niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2 v8

Ik heb een audi a8, S line, 4.2 v8 40 klepper, automaat uit 1999.
De auto begon op 7 cilinders te lopen en trilde door de onbalans. Heb daarom de bougies vervangen maar nog geen verschil. Toen heb ik dw bobines gecontroleerd en die werkte ook allemaal. Dit heb ik gedaan doormiddel van de stekkertjes op de bobines 1 voor 1 los te maken. Bij 1 cilinder merkte ik geen verschil in stationair lopen (bij de rest wel duidelijk slechter lopen) daarop bobine omgeruild met andere en nog steeds zelfde. Bobine dus goed en zal het in de elektronica zitten. Toen heb ik een stekker van een computer gehaald (onder spanning)die linksboven in een bak zit onder de motorkap. Maar die was mooi schoon dus goed dacht ik. Daarna geprobeerd te starten maar hij sloeg niet aan. Alle keuze lampjes van de versnellingsbak blijven branden. Monteur geweest met uitlees computer maar kon niks doen door canbus communicatie falen. Computer niet vindbaar.

Wat nu? Alle hulp welkom.

Gr wesley

wesleyhubers

Geplaatst door wesleyhubers (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Jammer te moeten lezen dat je al het mogelijk hebt gedaan schade toe te brengen aan het motorregelapparaat.
Normaal gesproken en op deze manier ga je nooit te werk.

De eigenlijke storing was een module (ontsteking) dat defect was (komt weleens voor) dat zal nu wel heel anders uitpakken.
Ben bang dat door je handelingen het motorregelapp. nu is overleden.

Er zijn 2 modules aanwezig, deze bevinden zich bovenop elkaar bij de rechter veerpoot.
Elke cilinderrij heeft een eigen module.

Gr. paul

wesleyhubers (0), 10 jaar geleden

Beste paul.
Bedankt voor je reactie, ik weet dat ik het helemaal verkeerd gedaan heb en daardoor nu verprutst heb. Maar in die bak boven de veerpoot heb ik 2 computers, 1 liggend en 1 staande. En dan zitten er nog wat losse gekleurde blokjes. En van die liggende computer heb ik de stekkers eraf gehad. Maar wat kan ik nu doen om het op te lossen? Zowiezo nieuwe computer of is het misschien nog te repareren doormiddel van nieuwe software of elektronica componenten?

Mvg wesley

zijn er misschien meer mensen net als paul die mij kunnen/willen helpen.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

wesley

Nu wordt het eerst uitzoeken wat precies defect is ? Mogelijk is nu het motorregelapp. defect.
Krijgt het motorregelapp. nog spanning gezien je er met software niet in kunt komen.

Met een defecte ontstekingsmodule moet de motor in principe wel aanslaan.

Gr. paul

wesleyhubers (0), 10 jaar geleden

Ik heb het probleem ondekt en is minder ernstig dan vermoed werd. Bij de 2 computers zit een klein plastic blokje met een sruk of 4 zekeringen en een relaitje. De contacten waren geoxideerd en gaf daardoor niet genoeg spanning aan de computer. Even schoongemaakt en hij loopt weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.