Audi A8: Stuurhuisdemper

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een heel vervelend geluid (soort kraken) als ik aan het stuur draai. Volgens de dealer is de stuurhuisdemper lek en moet deze vervangen worden. Met deze reparatie zijn ze ongeveer 6,5 uur bezig werd mij verteld. Nu heb ik de stuurhuisdemper met wat olie ingespoten en het geluid is nu zo goed als weg.
Volgens de monteur komt het ongetwijfeld weer terug, maar ik ben eigenlijk benieuwd of iemand ervaring heeft met dit probleem. Ook ben ik benieuwd of het nog iets anders kan zijn wat dit kraken veroorzaakt. Kan iemand mij vertellen of dit werkelijk zo'n arbeidsintensieve klus is die 6,5 uur duurt.

Alvast bedankt voor de moeite.


Kan iemand mij vertellen

Dick2185

Geplaatst door Dick2185 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo dick

een stuurhuisdemper bij dit type audi is namelijk olie gevuld, waarschijnlijk loopt deze nu droog waardoor er dus gekraak kan ontstaan...

die 6,5 uur kloppen precies! deze tijd staat voor de-montage van deze stuurdemper...(een behoorlijke klus) de stuurdemper is slecht berijkbaar vandaar de tijdsduur...

paul,

Dick2185 (0), 18 jaar geleden

Hoi Paul,

Bedankt voor je reactie. De informatie die ze mij gaven klopt dus wel. Ik hoorde uit betrouwbare bron dat het garagetarief bij de Audi dealer meteen met ¤ 20,- per uur verhoogd wordt zodra er een A8 binnen komt voor reparatie. Dit betekend dus een werkplaatstarief van rond de ¤ 90,- per uur en dat maal 6,5 uur......ongeveer ¤ 700,- dus en daar schrok ik wel van. Terwijl het onderdeel, de stuurhuisdemper, zelf slechts ongeveer ¤ 100,- kost.

Kan jij aangeven of ik met een lekke stuurhuisdemper kan doorrijden (omdat ik d.m.v het inspuiten van de demper met een beetje olie het geluid kan minimaliseren) of is het van belang dit mankement spoedig te vervangen.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hey dick

klopt dick, laat je nooit zien met een A8 je bent gelijk geschikt verklaart als welkom donateur ;)

lekker door snorren dick, niks aan de hand.. in zoverre deze demper zit op die plaats voor de zijwaartse wind gevoeligheid! net of dat veel uitmaakt met een gewicht van ruim 1500kg ;) je zult er dus in de praktijk weinig of niks van vernemen.

kort samengevat.. hand op de knip

paul,

Dick2185 (0), 18 jaar geleden

Nou Paul, ik volg je advies meteen op. Ik spuit er wel een beetje olie op als het gekraak weer toeneemt en verder rij ik lekker door.

Op zich een belachelijk verhaal he, dat je als liefhebber van een A8, het is nog wel een "oudje" uit 1997 volgens de dealer, zo behandeld wordt. Ieder bepaald toch zelf of hij zijn zwaar verdiende geld in een auto steekt of het bijvoorbeeld naar de kroeg brengt of aan een vakantie besteed. Ik vindt dit echt te gek voor woorden, maar het blijkt echt zo te zijn.

Bedankt voor je reactie en ik hou de knip in de zak!

Gr, Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.