Audi 80: Tellerset A3 TDI in een Audi 80 2.0E bj 04/1993 ???

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0E

Ik heb mijn tellerset (km teller / dagteller) in mijn Audi 80 kapot. Nu ben ik her en der eens aan het kijken naar een vervanger (complete tellerset of alleen het gedeelte snelheidsmeter / km teller / dagteller) Op de verschillende slopen is niet veel te vinden of wat te vinden is heeft hetzelfde probleem. (Audi kwaal??)

Nu heb ik op een site een complete tellerset gevonden die op het eerste gezicht identiek lijkt op de tellerset van een Audi 80. (Zowel de voorkant als de achterkant, aansluitingen etc.) het gaat om een tellerset van een Audi A3 TDI.

Nu is mijn vraag is het geheel zonder probleem over te zetten en dat het dan gewoon werkt. De teller komt immers uit een diesel en moet in een benzineauto. Waarschijnlijk geeft dit geen problemen met de snelheid / bezine / temp. meter. Maar geeft de toerenteller wel de juiste waarden aan.

P.s. de km teller van de A3 heeft wel hetzelfde nummer als mijn huidge nummer (8A0 190) echter de bevestiging van de meter op de achterkant van de tellerset wijkt wel af van de mijne. (4 schroeven ipv 3 schroeven)

ArnoMol

Geplaatst door ArnoMol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ArnoMol]k heb mijn tellerset (km teller / dagteller) in mijn Audi 80 kapot. Nu ben ik her en der eens aan het kijken naar een vervanger (complete het gaat om een tellerset van een Audi A3 TDI[/quote]
arno

dit gaat niet werken. op de al bestaande tellerklok staat een nummer, het model, pinbezetting en nummer moet exact met elkaar overeenkomen, je hebt geen keus.

Gr. paul

ArnoMol (0), 16 jaar geleden

Paul,

bedankt voor je reactie, was er al bang voor. Maar goed, het kon zijn, immers veel onderdelen zijn onderling uitwisselbaar. Heb laatst ook een tellerunit geprobeerd uit een Audi Avant bj. 1994. Deze deed het wel, echter door een breuk op de printplaat deed de temp. meter het niet. Aangezien ik de temp. belangrijker vind dat de km. heb ik deze niet geplaatst. De betreffende tellerunit gebruiken als donor had ook niet veel zin ivm met een andere aansluitingen op de printplaat.

Ondanks een andere penbezetting en overige zaken deed deze tellerunit het wel in mijn audi.

Ik zal verder speuren tot ik een goede tellerunit heb gevonden.

René9521 (0), 16 jaar geleden

Kijk ff bij Coen Donkers in Veghel (ff googlen). Die heeft er zat liggen...

koen6346 (0), 16 jaar geleden

ww.coendonkers.nl

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=René9521]Kijk ff bij Coen Donkers in Veghel (ff googlen). Die heeft er zat liggen...[/quote]
dat zat liggen.... dat kun je meestal wel vergeten. dit type klok sneuvelde in het verleden, en nog bij bosjes.

Gr. paul

ArnoMol (0), 16 jaar geleden

Heb al gekeken op e-bay, maar zelfs daar valt het niet mee om een geschikte te vinden. En ze gaan er ook voor belachelijke prijzen weg. Maar zoals ik al eerder zei: ik zal verder speuren en een paar slopen gaan bellen. Misschien dat ik een toevals treffer heb.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.