Audi A4: Zwart roken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi

Hallo allemaal,

Onlangs merkte ik dat mijn A4 nogal rookte (zwart). Ik dacht dat dit kwam door te lang in lage toeren te hebben gereden. Dus even goed op het pedaal gestaan, maar het roken blijft.

EGR-klep staat dicht en mijn katalysator is leeggeslagen. Wat zou dit roken kunnen zijn? Ik moet er wel bij zeggen dat het vooral te zien is vanaf 3000 tr/min. Persoonlijk denk ik aan een verstuiver. Wat zijn jullie meningen hierover? En indien het een verstuiver is, dan kan ik deze testen, maar hoe?? Met VAG COM????

Alvast bedankt voor de reacties.
Alain

Alain156

Geplaatst door Alain156 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

alain

hoe is de EGR dicht gezet....

paul,

Alain156 (0), 17 jaar geleden

Paul,

met een hittebestendig plaatje (zelf gemakkt en het is nog heel (gecontroleerd)

toch al bedankt voor jou reactie
Alain

Alain156 (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben dan toch nog maar eens heel stevig op het gaspedaal gaan staan (toen de motor warm was natuurlijk!!) Ongelooflijk wat een zwarte rook mijn auto uitbraakte. Beslist niet zo goed voor het milieu en de bestuurders die me achteraf voorbij staken deden een teken dat ik gek was. Alleszins is het roken nu wel weg en we bollen weer welgemutst en zonder zwarte rook verder :)

Paul, toch bedankt voor de reactie
Alain

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ook met dichte EGR klep moet je de diesel nu en dan flink laten werken, de roet zal in de uitlaat neerslaan, en de motor vervuilt bij het "nieuwe" rijden....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.