BMW 3-Serie: 328i e36 valt soms uit

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: m52 2.8

Beste Vakmensen,

Mijn 328i valt soms uit bij het parkeren als ik hem bv in zijn achteruit zet en soms ook bij het uitrollen b.v naar het stoplicht toe.
Stationair loopt hij koud goed, maar warm gaat de toerenteller wel iets op en neer. Draait ook wat laag naar mijn mening 700/800toeren

Hij rijdt voorderest goed, starten gaat ook in een keer.

alvast bedankt


Auto:
e36 328i
Bj 1995
Handgeschakeld

///m52

Geplaatst door ///m52 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 12 jaar geleden

700 a 800 toeren is nog aan de hoge kant voor een lijn-6 motor..

Motor hoort netjes te lopen, kan zijn dat er een vacuum lekkage aanwezig is, ofdat de stationair regeling niet goed werkt..

Ik weet niet of stationair luchtregeling door de gasklep of een losse stappenmotor geregeld word..


Willem

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Mijn 1996 323i met een M52B25 viel af en toe uit en dat lag aan een defecte nokkenassensor. Op het laatst wilde die na het uitvallen ook niet meer starten (handig, vlak voor een brug). Die sensor zit voorin, in de buurt van de pulley en zit vast met een imbusbout.
Er zit een stappenmotor annex luchtregelaar in het stationair omloopcircuit. Berucht is de lekkage van de kromme slang voor het gasklephuis. Daaronder zit de slang aangekoppelt die naar de stationair regelaar gaat. Die slang met aanhechting wil ook kapot gaan.

///m52 (0), 12 jaar geleden

Vandaag de stappenmotor en gasklep schoongemaakt met remmenreiniger, ook zag ik toen dat de gaskabel een beetje slap was, deze heb ik weer netjes zoals het hoort gesteld.

Het lijkt erop dat het probleem verholpen is, hij is vandaag nog geen een keer uitgevallen....hoop dat het ook zo blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.