BMW 3-Serie: e36 loopt warm & problemen met de vensters

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000

hallo ,
probleem 1 :
ik heb verlede maand een kleine frontale aanrijding gehad (koplampen kapot , grill houder kapot capo beetje gedeukt , plastiekwerk aan de radiator en onderkant kapot..) , nu heb ik me vrijdag nieuwe onderdelen gehaald en geplaats en tijdens het eerste korte testritje bleek alles in orde te zijn , nu ben ik gisteren avond even gaan cruisen en de temperatuur meter bleef constant staan , en opeens vliegt hij regelrecht naar het rood en kwam er stoomontwikkeling vanuit de radiator. het voertuig heeft ook wel de ganse maand in de koude vries gestaan gehad mischien dat de waterpomp vast zit of de thermostaat?

probleem 2:

het betreft dus een E36 cabrio van '98 waarvan de vensters normaal vanzelf zakken en omhoog gaan als je de deur opendoet ,
maar deze doen het nietmeer ze blijven om de onderste stand staan en redelijk irritant bij regenweer hehe , de venster aan passagier kant flipt ook soms als ik een bocht neem dan gaat ze de ganse bocht door op en af op en af op en af ...ik heb dit ook ooit aan de hand gehad met een e36coupé en daar had ik de ophangingsrubbers en schokdempers vervangen en toen was het opeens opgelost, ik heb het ook gedaan met de cabrio maar met deze is het dus niet opgelost hehe, het reset systeem heb ik ook al geprobeert maar werkt ook niet , mischien een contactje kapot maar waar zou ik dat ergens vinden ? aan de deurklink zelf?

mvg,
dwiep

dwiep

Geplaatst door dwiep (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mausx (0), 12 jaar geleden

1) Is het koelsysteem na het vullen goed ontlucht?

2) Er zitten contactjes achter de deurklink in de deur. die sneuvelen wel eens.

dwiep (0), 12 jaar geleden

normaal gezien zit er geen lucht in omdat ik de radiator niet eraf genomen heb ,qua mechanic heb ik niks veranderd of moeten herstellen
ben nu juist even naar de winkel geweest en de heenweg heeft ze de ganse tijd op de normale temperatuur stand gestaan en op de terugweg tot een km voor thuis vloog ze weer naar het rode , de verwarming blaast ook geen warme lucht.

kunnen die contactjes ook het op & af gegaan in bochten veroorzaken?
dank voor de reply,
mvg,
dwiep

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Ontluchten: fan op stand 1 en de kachelkraan helemaal op rood, vol open. Motor warmdraaien en dan langzaam bijvullen tot de streep op het expansievat.

dwiep (0), 12 jaar geleden

het ontluchten heeft dus niet geholpen :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.