BMW 5-Serie: Aarzelende automaat (steptronic) in E39 523

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: M52

Mijn automaat aarzelt met schakelen na harder dan normaal afremmen. Hij draait zeg maar even vrij rond en kiest dan de versnelling pas (een 2 tal seconden). Als je eerder gas geeft, kiest hij direct zijn versnelling maar dat gaat wel met een schok gepaard. Na deze aarzeling schakelt hij weer zijdezacht op en terug.
Ik heb mijn garage naar een eventuele oorzaak gevraagd en ze hebben het olienivo gecontroleerd. Deze was volgens de garage schoon en op peil. Verversing niet noodzakelijk werd me verteld.
Teller staat op bijna 244.000 km.

Bij normaal afremmen is er geen enkel probleem.

Uitlezen Carsoft 6.5 geen foutcodes opgeslagen.
Uitlezen BMW scanner 1.36 geeft een probleem op lezen automaat (vanaf het begin zo geweest) op software versie en voertuignummer. Maar hij geeft wel aan dat er geen foutcodes zijn opgeslagen.
Garage, gfi wat die gebruikt, geen errors volgens zeggen.

Is er hier iemand die mij kan zeggen waardoor dit veroorzaakt wordt en wat er eventueel gedaan moet worden ?

Marcel D

Geplaatst door Marcel D (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdiv3017 (0) PRO, 14 jaar geleden

dit lijkt op slijtage .vraag het even bij altrans in lunteren maar ik ben
bang dat het revisie wordt.
groetjes ferdiv

Marcel D (0), 13 jaar geleden

Afgelopen vrijdag een oliewissel gedaan bij 258000 km. Volgns de garage zat de zeef goed vol met drap. Er schijnt zo'n 7 liter gewisseld te zijn. Ook is de bak inwendig zover mogelijk schoongemaakt. Schakelt weer als nieuw en ook de aarzeling is weg.
Uitlezen van de bak is ook weer goed. Lag aan de immitatie interface kabel. Heb nu DIS draaien met EDIABAS kabel en geen probleem meer met uitlezen.
Topic dus gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.