BMW 3-Serie: achterdeur met geen moelijkheid meer open bmw 318

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Hoi,
ik heb al een hele tijd deze bmw, het is een oudje maar hij wordt goed verzorgd de laatste 300.000 km :)
Af en toe een probleem uiteraard, maar dit probleem is een hardnekkige. ik krijg met geen mogelijkheid mijn rechterachterdeur meer open. Soms ging hij nog open als ik met de alarm-sleutel hem van een afstand opende, of gewoon met de centrale deurvergrendeling. Maar nu is hij al 2 maanden niet meer open. En mijn dakdragers zitten er ook nog op, dus daar moet ik nu de rest van mn leven mee rijden op deze manier.
Heeft iemand een idee wat te doen? Het knopje gaat wel omhoog, maar zonder klik. En het paneel openmaken als de deur dicht is lijkt niet te kunnen!


groetjes robert

swiftmannetje

Geplaatst door swiftmannetje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat is de double lock funktie, het knopje boven en de opener op het deurpaneel werkt dan niet om de deur te kunnen openen. Ter voorkoming van ruitjetikkers die de deur dan kunnen openen.
Er zit niets anders op dan toch proberen het deurpaneel te verwijderen en dan het stangetje van de double lock afhalen. Blijkbaar is het stelmotortje met vertraging ter ziele. Komt vaak voor bij E36's.

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

oke MJ, dank je wel. Ik ga morgen dat panel er toch (dan maar met wat geweld) eraf halen. Ben nu reuze benieuwd hoe dat werkt. Maar zal ik dan een nieuw motortje moeten kopen, of kan ik dan systeem gewoon handmatig maken. Hoeft voor mij niet perse via centrale deurvergrendeling namelijk.
Groetjes robert

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dat kan, de deur openen met de hendel op de deurbekleding. Maar op slot doen kan dan dan alleen door het zwarte knopje bovenop indrukken, van binnenuit.
De draden naar de motor maak je los als je geen andere motor wil kopen.
Nieuwe motortjes zitten rond de 35 euro op ebay.de

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

okee duidelijk, super. Ga morgen aan de slag, en laat weten hoe het vergaan is!

swiftmannetje (0), 9 jaar geleden

hoppekee, probleem opgelost. Was inderdaad het motortje. Wel een klus om dat allemaal eruit te halen met de deur dicht zeg. Verdiend niet de schoonheidsprijs hoe ik dat opgelost heb, want heb vanaf de binnenkant (nadat het paneel los was) een stuk deur weggezaagd om bij dat mechaniek te komen om dan het slot open te maken. Daarna kon ik met een schroevendraaier de deur openen.
Een gapend gat, maar met het paneel er weer voor zie je er niks van. Motortje laat ik eruit, deze deur wordt de 'handmatige deur'.
Bedankt voor de tips,
op naar het volgende probleem :)

groetjes robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.