BMW 5-Serie: BMW 525D dashboard buitentemp sensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525D

Hallo,
ik wil een 525D aanschaffen en de buitentemperatuurmeter op dashboard geeft bij het aanzetten -40 graden aan. Ik vermoed dat de buitentemperatuursensor stuk is. Heeft dit nadeel voor het vermogen en de rijeigenschappen of kan dit helemaal geen kwaad? Wat kost zo'en sensor en is ie makkelijk te vervangen? Graag zsm antwoord. Alvast bedankt!

ayyildiz18

Geplaatst door ayyildiz18 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

svaleras (100), 16 jaar geleden

Ik zou niet weten wat een buitentemperatuur meter iets te maken zou hebben met het vermogen of de rijeigenschappen??
Heeft niks met motortemperatuur te maken, dus niet relevant voor de motor. Je zegt het zelf al...een meter voor de buitentemperatuur.
Niets aan de hand dus. Trouwens, het sensortje zit in/onder de voorbumper :-)

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Het heeft volgens mij wel invloed op de climatecontrol.

ayyildiz18 (0), 16 jaar geleden

Hoe bedoel je invloed op de climate control? Dat ie denkt dat het extreem koud weer is en dat ie teveel warme lucht naar binnen gaat blazen?

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

dit heeft geen invloed op de climate control, er zijn immers ook auto`s zonder buitentemperatuur meter.
de climate control heeft z`n eigen temperatuurvoelers.

mvg,
Hans.

boccaccio (0), 16 jaar geleden

Bij de e46's heeft dit wel invloed. blijkbaar bij de e39 niet.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Boccaccio....kun je toelichten in welke mate en welke invloed het dan heeft, bij een E46?

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

ja, vertel eens?

boccaccio (0), 16 jaar geleden

De reden waarom ik dat denk is door mijn research naar mijn climatecontrol problemen, hierdoor heb ik veel topic's gelezen op www.e46fanatics.com.
Een veelvoudig terug komend iets bij vage climatecontrol problemen was de buitentemperatuur sensor die kapot was. De exacte relatie weet ik niet maar ik kan me zo voorstellen dat wanneer de auto denk dat het buiten -40 is terwijl het eigenlijk +35 is dat hij de airco niet zal inschakelen, enerzijds vanwege bevriezing gevaar en anderzijds dat hij liever de buitenlucht zal willen gebruiken om het interieur te koelen dan de door de airco gekoelde lucht.
Daarnaast lijkt mij dat ook andere systemen/modules (denk aan standkachel die alleen werkt bij een buitentemperatuur van x graden) gebruik maken van de sensor, BMW kennende zal deze echt niet alleen gebruikt worden om de temperatuur op het dashboard weer te geven. Het zal dan wel niet een cruciaal ding (Lees: Single point of failure) zijn, maar toch.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Boccaccio,

Ik ben met jouw toelichting niet bekend, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het niet mogelijk is. Maar zover ik weet, heeft de ClimateControl z'n eigen sensoren, en wordt deze niet aangestuurd door een buitentemperatuurmeter. Echter, de vraag die gesteld werd door Ayyildiz is, of de buitentemperatuur meter invloed heeft op de rijeigenschappen van de auto en het vermogen ervan. Dat is gewoon NEE !

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

heren,
ik heb even de electrische schema`s bekeken en de buitentemperatuurvoeler wordt ALLEEN gebruikt
om de buitentemperatuur weer te geven op het dashboard.
De airco heeft z`n eigen temperatuurvoelers, te weten: heater output temperatuur, verdamper temperatuur,
voetenruimte temperatuur en heater voorraad temperatuur.
Geen van deze voelers heeft invloed op het gedrag van de motor.

mvg,
Hans.

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben er nog 2 vergeten en dat zijn de koelvloeistof temperatuurvoeler en de koelventilator temperatuurvoeler.
Ook deze hebben geen invloed op de motorprestaties, ze worden gebruikt voor de airco.

mvg,
Hans.

svaleras (100), 16 jaar geleden

Bedankt voor het uitzoeken, dit brengt zeker duidelijkheid in de zaak.

ayyildiz18 (0), 16 jaar geleden

heb vandaag de buitentempsensor aangeschaft en bij de voorbumper gekeken, maar kan hem niet vinden. Waar moet ik precies zoeken en wat moet ik demonteren om hem te kunnen zien??

ayyildiz18 (0), 16 jaar geleden

ik heb de 3 schroeven van de binnenplaat bij de rechtervoorwiel er afgehaald. Ik kijk nu richting grill en mistlamp rechtsvoor. Kan iemand mbv deze foto mij de buitentemperatuursensor aanwijzen. Of zit ik helemaal verkeerd te zoeken?

[url=http://imageshack.us][img]http://img244.imageshack.us/img244/697/f...[/img][/url]

boccaccio (0), 15 jaar geleden

Om op dit oude topic terug te komen, ik heb nu ook een e39 met een kapote temperatuur sensor en ook ik zou graag willen weten waar deze precies te vinden is.


Daarnaast wil ik reageren op Hans4040 die zegt dat de buitentemperatuur sensor geen invloed heeft op andere systemen zoals de motor en de climate control. Nou, ik kan je vertellen dat dit wel degelijk invloed heeft op de climatecontrol en naar mijn gevoel ook op het schakel gedrag van de automaat.
Bij mij fluctueert de temperatuur tussen de +50 en de -40. (soms binnen 3 minuten) Bij -40 schakelt de aircopomp uit en gaat de auto vanzelf veel te warme lucht naar binnen blazen, wanneer de temp opeens +50 is hoor je de aircopomp weer aan gaan en gaat hij veels te koude lucht naar binnen blazen. Ook de automaat lijkt anders te schakelen bij -40 maar dit is wat lastiger te reproduceren maar het lijkt er op dat hij wat langer door gaat in zijn toeren voordat hij schakelt naar het volgende verzet.

boccaccio (0), 15 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid. de sensor zit in de plastic kap die ayyildiz18 eraf geschroeft heeft. Hier zit een 'behuizing' in waar de sensor ingeklikt kan worden.

yellowcanarie (0), 15 jaar geleden

Hoi,

De buitentemperatuur sensor KAN invloed hebben op de airci maar dit hoeft niet. Ik heb zelf van mijn bmw 530D de sensor stuk gereden op een stoep, temperatuur gelijk op -40 en de kachel ging als een gek verwarmen. Nu heb ik een bmw 525d, deze heb ik gekocht met een kapotte temperatuur sensor en deze heeft daar geen enkel probleem mee (uiteraard geeft hij wel -40 aan).

Er zullen dus blijkbaar toch verschillende types zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.