BMW 7-Serie: bmw 728i motor loopt warm bij stationair draaien

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 2800

ik heb een bmw 728i en loopt warm bij stationair draaien de temp ,meter loopt op richting het rood, al ik dan even wat gas geef loopt ie weer terug naar normaal en dan loopt de meter weer op ,en dan weer terug en zo blijft hij schommelen als ik gewoon rijd met de auto is er niks aan de hand,

kan het de waterpomp zijn? visco koppeling? thermostaat?

graag jullie reactie!

m.v.g j de bekker

bmw318iexecutive

Geplaatst door bmw318iexecutive (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GT-ke (0), 15 jaar geleden

Thermostaat niet zo vlug. Als deze stuk gaan breekt er een lipje af waardoor hij het koelwater gewoon doorlaat en het dus langer duurt eer de motor warm wordt. De waterpomp kan je makkelijk controleren door de stop van de radiator af te draaien en dan beetje gas te geven, dan moet je een straalt zien net boven aan je stop. Deze waterpompen gaan vaak stuk. Zeker degene die zijn uitgevoerd met een plastieken schoepenwiel. De visco kan je controleren door er eens aan te draaien, deze moet weerstand bieden en dus niet gewoon blijven doordraaien. Deze zijn meestal erg vuil als ze stuk zijn door de olie die er is uitgelopen.
Zit er genoeg koelwater in?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.