BMW 3-Serie: BMW E46 M3 Opgevoerd knipperlicht & ABS lampje brandt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: S56 3.2

Hallo,

Het linker knipperlicht van mijn M3 knippert enorm snel. Het rechter daarentegen doet het gewoon normaal. Alle 3 de lampjes van de linkerkant werken nog wel allemaal. Ik heb op forums gelezen dat het een relais kan zijn. Waar kan ik deze vinden en is deze eventueel makkelijk te vervangen?

Daarnaast brandt het ABS lampje icm met het ESC/traction control lampje. Heel af en toe gaan deze weer eens uit, maar normaliter branden deze. Nou had ik gelezen dat het aan de ABS sensoren kan liggen. Zijn deze ook makkelijk zelf te vinden en schoon te maken?

Bvd

jeromelebanner

Geplaatst door jeromelebanner (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vrouweneeltje1 (0), 15 jaar geleden

Bij mijn 3-serie uit 91 zat ie in de stuurkolom, maar dat wil nog niet zeggen dat die bij jouw daar ook zit.
Maar een relais kan je horen als hij werkt.
Om te beginnen kan je is luisteren of hij in je zekeringen kast zit.
Bij jouw hoor je hem dan heel snel schakelen. ( of normaal als je naar de anderkant richting aan geeft )

Bij mijn relais was het soldeer gescheurd en kon het gewoon opnieuw gesoldeerd worden.

jeromelebanner (0), 15 jaar geleden

Ik ben net even wat gaan uitproberen. Ik had het knipperlicht links voor, vervangen met rechtsvoor. Nu werkt links en rechts extra snel. Ik denk dat links voor en links aan de zijkant dan vervangen moeten worden.

Luiehond (0) PRO, 15 jaar geleden

Zijn de wattages van de lampen die je erin gedaan hebt wel goed? Dan wil je ook nog wel eens maffe storingen krijgen met snel knipperen etc. Die ABs sensoren zitten in de lagerhuizen en kun je zelf wel reinigen. LET OP! Die sensoren kunnen gigantisch vast zitten! Breek ze niet af, en gebruik alleen kruipolie om hem los te maken, GEEN grof geweld... (ben ervaringsdeskundige... :P) Het wil ook voorkomen dat er op de remmerij kopervet gebruikt is, indien hiervan wat op de ABS ring komt, wil dat ook wel eens storingen geven. dus maak dat goed schoon dan!

m.vr.gr.
Sjoerd

jeromelebanner (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je advies sjoerd. Ik zal er morgen eens naar kijken. Alleen weet ik niet waar de lagerhuizen precies zitten. Moet hier ook de schijfrem ervoor af?

Luiehond (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee, dat hoeft niet persé. Vaak kun je van onder de auto er wel in kijken... Als je achter de schijfrem kijkt, waar (bij een voorwielaangedreven auto) de aandrijfas in het lager verdwijnt, zie je een geribbelde rand om de homokineet zitten. en daar zie je de sensor dan ook wel zitten...

m.vr.gr.
Sjoerd

jeromelebanner (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Inmiddels heb ik de auto bij de dealer langsgebracht voor een inspectie ll. Hier kwamen zei tot de conclusie dat het de abs pomp of de regeleenheid was. Dit hadden ze uitgelezen uit de computer.

Nou vraag ik mij af als dit dan ook echt zo is. Zou het mogelijk kunnen zijn dat er iets anders kapot is dan de abs-pomp/regelaanheid? Aangezien dit voor mijn M3 een vrij duur grapje is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.