BMW 5-Serie: bmw m5

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: s62

hallo,

ik heb een vraag. ik heb gereden met een m5 e39 die op internet te koop staat in hooftdorp. vond hem interesant voor mezelf. maar zoals met al die dingen even kijken of deze niet afgetrapt is. maar nu direct met rijden, abs/dsc en remlampje brande geel. verder deed het lichte sturen in normale stand het niet.dus normale en sport stand zelfde gevoel met sturen. in het begin deed de km teller het ook niet. later deed deze het wel

zag geen motor lampje branden tijdens het rijden. enige wat de boordcomputer aan gaf was dat de ruitensproeier vloeistof leeg was.verder merkte ik op dat de buiten temp op -37,5 stond. de koppeling was nog in orde en trilde ook niet met remmen. en de motor had ook veel power. ik was soms te laat met schakelen.
dan houd ie in...motor begrenzer.

heeft iemand te maken gehad met deze klachten? en weet iemand van wie deze m5 is geweest?

boekjes zijn wel ingevult tot 30.000 km voor laatste km stand

ik weet niet of het mag maar kenteken is xx-hv-33

thanx alvast

mcd515

Geplaatst door mcd515 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mcd515 (0), 12 jaar geleden

btw had ook een lege accu toen deze in de showroom stond, weet niet of dat ergens mee te maken heeft

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk niet dat je veel reacties krijgt op dit soort vragen (Buiten de moderator om waarschijnlijk), maar ik zou zeggen.... wat denk je zelf?

gr Martin

Pjotr9136 (0), 12 jaar geleden

Het is het type auto waar je op kunt leeglopen, de E39 5 serie heeft wat vaste kwalen, kan veel aan (achterstallig onderhoud) kosten, vooral een M5 uitvoering.
Zorg bij aanschaf dat je een goede garantie krijgt en reserve hebt voor onderhoud.
Reken ook op een flink benzineverbruik (ca. 1:8).
Een 540 is mogelijk een veiliger alternatief.
Als je echt geintereseerd bent: laat een keuring doen en foutmeldingen uitlezen + kijk op BMW forums naar vaste kwalen en meningen (wordt vaak behandeld).
Kijk bv op: http://forum.bmwfan.nl/viewforum.php?f=2 en http://forums.bimmerforums.com/forum/for...

coosbmw (0), 12 jaar geleden

Schijnt dat de e39 m5 van bouwjaar tot 2001 zeer veel last heeft van een behoorlijk olieverbruik.

Marcel D (0), 12 jaar geleden

Hallo.

Ik heb hem ook zien staan en laat hem staan. Mooie wagen, prachtig interieur. Maar als je de prijs vergelijkt met de andere prijzen van vergelijkbare auto's, dan moet er toch wel een lichtstad gaan branden. Ik weet niet wat de km stand is, maar zal rap over de 2 ton moeten zijn. Wat wel geinig is, is dat hij volgens de advertentie 12 maanden garantie geeft.

Temp meter kan slecht contact zijn of slecht contact. Soms vind je in 5 minuten de oorzaak, kan ook dagen kosten. Maar wat jij opnoemt is een heel scala van kleinere electrische problemen. misschien een stekker die vuil is.
Plan van aanpak zou zijn om eerst de storingen te wissen, proefrit maken en dan opnieuw uitlezen.

Ik ben zelf ook op zoek naar een goede M5, maar ik heb hulp ingeroepen van mijn garage bedrijf. Die kan wat historie napluizen en ziet vaak wat wij niet zien. Ik neem in ieder geval wel een laptop met INPA en GT1 mee om ter plekke zelf uit te lezen en live data te verzamelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.