BMW 3-Serie: Brandstofmeter werk niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 325 TDS

De brandstofmeter geeft aan dat de tank leeg is en het lampje brand van de reserve. De tank is echter helemaal vol. Weet iemand waar dit aan kan liggen en is dit een bekend probleem?

Bij voorbaat dank, John.

Geplaatst door

dupl-u-7384-5dd1494e36dca+Johnny Bult (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

even je tankelementen controleren, deze zitten onder je achterbank zowel links als rechts. De rechtse daar zit ook de pomp bij. Ik meen dat je de linkse moet hebben

BMWWillem 0

18 jaar

Beste heer Willem. Ik heb onder de achterbank gekeken, maar tref daar niets van tankelementen aan. Misschien moet ik vermelden dat het hier om een TOURING automaat gaat? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen. Dank u wel, John.

ook bij een touring zit de tank onder de achterbank. De zitting eruit halen en de eventuele isolatie ook, dan zie je 2 zwarte deksels, losschroeven(ieder met 3 of 4 schroefjes) en dan zie je de tankelementen.

BMWWillem 0

18 jaar

Ok, ik heb de deksels verwijderd, ik zie 2 kunstof doppen zitten links en rechts met leidingen erop. Stekkers heb ik ingespoten met contactspray, dit helpt niet. Wat doen we verder? Ken ik het element doormeten met een Ohm-meter of moet ik naar BMW? Graag je advies. Bedankt John.

even eruit halen, dus de doppen eraf schroeven, met de linkse beginnen. Eruit halen, stekker aansluiten en zelf bedienen en kijken wat de meter doet. Als je dat met de rechtse doet, oppassen want daar zit de brandstofpomp bij.

BMWWillem 0

18 jaar

Ok, het is gelukt, heel erg bedankt voor de goede tips. Ik heb hem eruit gehaald een beetje gerommeld en in elkaar gezet en hij doet het weer. Misschien zat ie een beetje vast door aanslag o.i.d. Bedankt, John.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.