BMW 3-Serie: carterventilatie

Brandstof: Benzine, Motorcode: M43

Dag,

wie kan mij iets vertellen over de carterventilatie van de 318i ? Werkt die met een soort EGR klep ? Zijn hier veel problemen mee en is deze buitenspel te zetten ?

Ik vraag dit omdat ik mijn 318 erg 'sloppy' vind aanvoelen. Net alsof je conitinue een caravan van 1200 kilo aan de trekhaak heb hangen. Ik vermoed de carterventilatie dus.

Alle reacties welkom !

Gr Roy

royo

Geplaatst door royo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

318 en 316 zijn al lichte motoren voor deze gewichtige auto dus echt snappy voelt het niet aan. Als de topspeed ok is (duitsland?) dan is er nix aan de hand. De carterventilatie zuigt de oliedampen weg.

Marbel (0), 12 jaar geleden

de 318 (M43) is een 8klepper met ca. 108PK en heeft voldoende koppel onderin het toerental, dus kan je niet spreken van een sloppy motor.
Wanneer hij `sloppy` aanvoelt moet je gaan kijken naar de vacuum slangen ... wanneer de motor stationair pendelt, ook naar de lucht/massameter

royo (0), 12 jaar geleden

MJ, de auto voelt niet altijd zo aan. Het is net alsof hij soms met het verkeerde been uit bed gestapt is. Klinkt gek, toch is het zo.

Marbel, bedankt voor je tips. Ik heb gezien dat de slang tussen lmm en gasklephuis scheurtjes vertoont. Ik heb hier een nieuwe voor besteld. Zou dit het probleem al kunnen zijn ? Welke vaccuumslangen en waar zitten deze ongeveer? Hoe te testen, visueel ??

Gr Roy

Freude_am_Fahren (0), 12 jaar geleden

Als het brandstofsysteem vervuild is (o.a. brandstofdruk-regelklep), gaat de motor ook langzaam inhouden.
Een fles Forté door de brandstof zal dan effect hebben.

royo (0), 12 jaar geleden

Opgelost! Slang tussen lmm en gasklephuis was lek. Nieuwe gemonteert en loopt weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.