BMW 3-Serie: cruise control

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900

hallo, van een bmw 316 werkt de cruisecontrol goed alleen als je de rem of koppeling bediend gaat de cruisecontrol uit zoals het moet alleen als je dan weer gas wil geven zit het pedaal vast en moet je behoorlijk hard trappen om hem door dit punt heen te krijgen. en daarna gaat het gaspedaal weer soepel.

hoort dit zo of wat is het probleem???

mvg.

k.v.loon

Geplaatst door k.v.loon (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

e36-jv (0), 12 jaar geleden

Dit is een bekende kwaal van de E36. De gaskabel is versleten waardoor je soms iets harder op het pedaal moet duwen. Je kunt proberen door het stel/draaikopje van de gaskabel weer op spanning te zetten.

Op de onderstaande link zie je een foto + het draai gedeelde (geribbeld rond ding aan het einde van de kabel). Haal even het zwarte kapje weg en draai zolang dat de kabel weer op spanning staat. Doe dit tijdens het draaien van de motor en zorg ervoor dat het tourental van de motor voor en na het draaien gelijk is.

Wanneer het probleem aan blijft houden dien je de kabel te vervangen.

http://www.bimmerportal.nl/e36-algemeen-...

k.v.loon (0), 12 jaar geleden

het is een e46, en het is bij gewwon gas geven gewoon goed alleen als je de cruise control erop hebt en je duwt de rem in en je wil daarna het gas pedaal induwen zit het vast. maar is dit dus wel het zelfde probleem zoals jij beschrijft?

de gas kabels zijn gewoon heel en een klein beetje los dus niet helemaal strak gedraaid.

mvg

k.v.loon (0), 12 jaar geleden

inderdaad de gas kabel afgesteld, en nu werkt het weer zoals het moet.

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.