BMW 3-Serie: hoogte verschil velg.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hallo.

ik zit met het volgende. ik heb al lange tijd last van een schuddend stuur. al verschillende setjes velgen geprobeerd, maar daarmee hielt het niet op.

zodra ik mijn voorwiel opkrik. en er een slinger aan geef. dan zie je in de band een hoogte verschil. dit is bij elk setje velgen dat ik geprobeerd heb.
wat moet ik nu vervangen om dit weg te krijgen?
want als de naaf krom is dan gaat het wiel toch in een andere stand staan (camber) .

ik hoop dat jullie het weten.

gr leon.

leecoupe

Geplaatst door leecoupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Je schrijft dat je al verschillende setjes VELGEN hebt geprobeerd.
Heb je toevallig steeds dezelfde BANDEN gebruikt?

Daar kan namelijk een hoogteslag in zitten en dat krijg je er met balanceren NOOIT uit.

leecoupe (0), 15 jaar geleden

hoi. nee ik heb 3 verschillende setjes geprobeerd. en ze hadden allemaal verschillende banden. 1 x 16 inch. en 2 x 17 inch.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

als de naaf krom is, moet er hoogteslag in zitten (gezien vanaf de zijkant), maar moet het wiel ook slingeren (kijkend op het loopvlak).

past de velg wel goed op de naaf, te ruim betekent ook dat het wiel niet in het midden van het draaipunt zit en krijg je ook hoogteslag. Hebben alle banden die je geprobeerd hebt ongeveer dezelfde hoogteslag ?

leecoupe (0), 15 jaar geleden

hallo. bij het 16 inch setje. origineel E46 velgen leek het als of er meer hoogte slag was. nu met 17 inch is het nog een klein beetje. ik ga voor de zekerheid de naaf maar vervangen. want ik denk dat daar toch het probleem zit. aangezien ik al diverse setjes velgen heb geprobeerd. ik weet wel dat de velg die eronder zat toen ik hem kocht. een grote beschadiging had op de buiten rand. dat zal de veroorzaker zijn geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.