BMW 3 serie: storing remlichten + rechter richtingaanwijzer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d

storing in de richting rechts blijft constant naar rechts knipperen en de remlichten blijven branden.
achterlichtfitting gecontroleerd.
wie weet wat het probleem is?

leo

leo6523

Geplaatst door leo6523 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

5serie (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Leo,

Een vrij veel voorkomende fout is het lichtcentrum. Bouw dit even uit en trek de stekker los. Spuit beide kanten in met contactspray, latgen drogen en daarna terug monteren. Indien dit geen oplossing geeft, controleer dan eerst de richtingaanwijzerschakelaar of deze het signaal onderbreekt. Indien OK vervang dan het lichtcentrum. Het lichtcentrum zit achter de bedieningsknop van de verlichting. Wat de remlichten betreft: deze fout zit ook meestal in dezelfde module, doch controleer eerst de remlichtschakelaar.
Veel succes. Paul

leo6523 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Paul,

Bedankt voor de tip het zat inderdaad in de lichtschakelaar

groeten leo

Alex V (0), 15 jaar geleden

Ik zal jouw tip ook eens proberen voor mijn toch wel vreemd probleem.

Van zodra het koud wordt (vriespunt of lager) brandt de zekering van de knipperlichten wekelijks zo'n 3 tot 4 maal door. Het is nochtans de originele sterkte (15 A). Tijdens de zomer heb ik het probleem niet. Ik denk ergens aan een kortsluiting in een van de knipperlichten zelf. Door het vocht kan het naar mijn mening niet zijn omdat het niet voorkomt tijdens regen of onweer of mist; zolang het maar warmer is dan 0 graden. Bij vriesweer, zelfs bij droge weersomstandigheden, heb ik gegarandeerd 'prijs'.

Ik ga alvast met de contactspray aan de slag. Misschien hebben jullie nog een gouden tip ?

Oh ja, 't is een e36 320 i Coupe van 1993.

Groeten,

Alex

5serie (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Alex,
Zoek niet naar een lichtcentrum: dit komt niet voor in een E36.
Brandt de zekering enkel door bij de bediening van de knipperlichtschakelaar of ook zonder dat deze wordt gebruikt?
Groetjes. Paul

Alex V (0), 15 jaar geleden

Paul,

Ik vermoed (zeker ben ik niet) dat de zekering ook doorbrandt zonder dat hij wordt gebruikt. Soms gaat alles goed en werken ze naar behoren. En dan ineens als ik mijn knipperlichten nog eens wil gebruiken, doen ze helemaal niets meer. Ik heb niet het gevoel dat de zekering doorbrandt op het moment dat ik ze gebruik. Als je een kortsluiting hebt ergens in huis, heb je meestal nog een flits voor je in het donker zit; bij mijn auto is dit niet zo.

Gisteren heb ik alle knipperlichten gedemonteerd en contacten zuiver en droog gemaakt. Het is nu weer iets warmer dus vermoed ik dat het probleem voorlopig weg zal zijn. Als laatste redmiddel kan ik natuurlijk nog alle bedrading nalopen om te zien of er nergens isolatie is doorgeschuurd; na 210.000 km en 15 jaar is dat natuurlijk ook mogelijk.

Alvast bedankt voor het meezoeken naar een oplossing.

Alex.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.