BMW 3-Serie: Inspection

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn display geeft aan dat hij een inspectie beurt moet krijgen, maar ik heb er nog 3 groene balkjes op staan. Weet iemand er iets van?. Wat moet ik doen?. Heeft iemand er ervaring mee dat het gebeurt?.

makoe

Geplaatst door makoe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

dan zal er ook wel het klokje bij staan, dwz dat de remvloeistof en koelvloeistof vervangen moet worden

makoe (0), 17 jaar geleden

[quote=BMWWillem]dan zal er ook wel het klokje bij staan, dwz dat de remvloeistof en koelvloeistof vervangen moet worden[/quote]
Is het daarom dat de multi reim ook piept, want ik had pech langs de weg ( slang van de radiator naar de motorblok was geknapt) en de ANWB had het vervangen voor mij, maar omdat hij geen koelvloeistof bij had heeft hij er gewoon water in gedaan. Mag je gerust mee rijden zij hij, want het vriest nooit zo hard zei hij. Ik heb het zins dien niet meer vervangen en zinsdien piept de multiriem ook. Zal het daar aan liggen dan. Moet ik als ik de remvloeistof en koelvloeistof vervangen heb de com. weer resetten. Graag een reaktie. Alvast bedankt.

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

met die multiriem ligt aan iets anders, spanrol bijv. Na vervanging weer restten ja en wel inspectie reset.

makoe (0), 17 jaar geleden

[quote=BMWWillem]met die multiriem ligt aan iets anders, spanrol bijv. Na vervanging weer restten ja en wel inspectie reset.[/quote]
Ok bedankt..en over die spanrol is dat punt 3 op deze tekening..http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?...

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

nummer 2 is de spanner en nummer 6 de geleiderol

stefan84 (0), 17 jaar geleden

die groene lampjes zijn voor de 'olie-beurten' om het zo maar te zeggen,elk groen lampje gaat na 2000km uit,je hebt er 5,dus om de 10.000km oliewissel,je kan de oilservice en inspection apart wissen..

Stefan

makoe (0), 17 jaar geleden

[quote=stefan84]die groene lampjes zijn voor de 'olie-beurten' om het zo maar te zeggen,elk groen lampje gaat na 2000km uit,je hebt er 5,dus om de 10.000km oliewissel,je kan de oilservice en inspection apart wissen..

Stefan[/quote]
Maar dit gaat niet om een inspectie maar om een melding dat mijn koel- of remvloeistof vervangen moet worden. Er licht ook een klokje bij en ik heb er nog 3 groene blokjes over. Weet je hoe ik dit kan ressetten want onder tussen heb ik mijn koel- en remvleistof vervangen.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

indien bij de beurten de boel is gereset,ofwel de lampjes op je dashbord zou dit kunnen kloppen.het doet verder niks anders,dus ook niet als je ze laat branden of er niks mee doet.

resetten kun je als volgt doen,maak de motorkap open en op de ronde diagnose stekker.verbind pin 7 met de massa en zet de auto op contact.je zult zien dan inspection - oilservice - oranje en rode lamp uit gaan en alleen de 5 groene gaan branden.

zie mail voor schema..

Stefan

John5695 (0), 17 jaar geleden

hallo wat dat resetten betreft ,ik heb een 318i uit 93 met een m40 motor, ik heb net alle olieen en filters vervangen maar resetten lukt niet pin 7 met massa verbonden geen resultaat pin 7 en 19 verbonden geen resultaat en ja contactslot in stand 1 en na een 12 a'15 seconden zou dus de interval gereset moeten zijn maar helaas bij mij niet, zou de printplaat defect zijn of anders het batterijtje leeg?
gr John

stefan84 (0), 17 jaar geleden

heb je het wel geprobeert met een lampje ertussen om te resetten ?

normaal gewoon pin 7 > Massa

Stefan

John5695 (0), 17 jaar geleden

yep met en zonder lampje maar resetten ho maar ,weet niet hoe of wat nu

blijf het maar proberen ,de volhouder wint, toch?

gr John

stefan84 (0), 17 jaar geleden

ja daar zit iets in john..:)

maar pas op dat je je klok niet naar de mallemoer helpt..

je kan het misschien beter even laten resetten,een nieuwe klok kost tenslotte net iets meer.

Stefan

John5695 (0), 17 jaar geleden

ja inderdaad,ga wel ff naar de dealer.

gr John

stefan84 (0), 17 jaar geleden

kan ook bij een uni garage,is goedkoper dan bij de dealer..

je kan ook zo'n reset sleutel kopen en kost ongeveer € 45,-

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.