BMW 5-Serie: katalisator lek

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530D

Helaas is het flexiebele stuk van mijn kat lek. Nu weet ik dat er reparatie stukken voor te koop zijn. Maar tot nu toe heb ik ze nog niet kunnen vinden. Het gaat om nieuwe flexible stukken die je vervangt voor de oude die je tussen de pijp wegzaagd.
Wie weet waar ze te koop zijn en wat de prijs is? Een nieuwe kat kost een kapitaal.

ruudwiwik

Geplaatst door ruudwiwik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ruud bij een beetje automateriaal zaak moet je ze kunnen krijgen die bij ons tenminste wel.
er zijn verschillende maten.

groetjes jan.

ruudwiwik (0), 15 jaar geleden

Jan,

Bedankt voor je antwoord. Ik ga informeren. Als ik ze niet kan kopen bij mij in de omgeving waar moet ik dan zijn om ze wel te kunnen kopen bij jou in de omgeving b.v.

[quote=jan T]ruud bij een beetje automateriaal zaak moet je ze kunnen krijgen die bij ons tenminste wel.
er zijn verschillende maten.

groetjes jan.[/quote]

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ik haal ze bij murit in sliedrecht die zijn bij h-base aangesloten misschien heb je er wat aan.

groetjes jan.

Freude_am_Fahren (0), 15 jaar geleden

Door het schuiven van de webbing over de balgen ontstaan er gaatjes in de balgen t.p.v. de laatste (dichtst bij koppel-flens) en soms ook t.p.v. de eerste winding. Met veel geduld/ voorzichtigheid* kan na wegspreiden van de webbing gepoogd worden om gaatjes in een winding dicht te lassen (balg = RVS => TIG lassen).

Vervangingsbalgen plaatsen gaat het handigst als een binnen-diameter wordt gekozen die net over de afgezaagde pijp-delen geschoven kan worden. Vóór het wegzagen van de lekke balgen even de lengten van linker- en rechter-pijp opmeten om de koppel-flenzen weer op de juiste positie te krijgen.

*) Wanddikte van de balgen < 0,7 mm.

kleijn (0), 15 jaar geleden

http://link.marktplaats.nl/194208453 klik maar even aan

ruudwiwik (0), 15 jaar geleden

Mensen, bedankt voor de reacties. Ik zal nog iets duidelijker worden. Ooit eens op een buitenlandse site reparatie stukken (Balgen) gezien waar extra stukjes pijp opzaten die je over je orginele pijp schijft en vervolgens met een klem vast kon zetten. Hetzelfde idee dus als het ene uitlaatdeel in het andere schuiven. Alleen zijn het nu de reparatiestukken. Deze zoek ik dus. Scheelt heel veel werk, hoef dan niet te lassen en alles kan onder de auto gebeuren.
Wie weet waar ze te koop zijn?

kleijn (0), 15 jaar geleden

auto materialen zaak

ruudwiwik (0), 15 jaar geleden

[quote=kleijn]auto materialen zaak[/quote]
Bij mij in de buurt zit een Harry Banis en een Brezan, allebij noppes. Als je weet welke zaak ze wel heeft hoor ik het graag.

kleijn (0), 15 jaar geleden

http://www.marktnet.nl/Flexibele-uitlaat... dit moet hem zijn kijk en beslis

Freude_am_Fahren (0), 15 jaar geleden

Deze koppelstukken 'onder de auto' monteren, zonder de uitlaat er onderuit te halen, zal nog een hele klus zijn. Met een slijptol de oude balgen er tussenuit slijpen vraagt de nodige voorzichtigheid om de te handhaven uitlaatdelen niet te beschadigen. De uitlaat demonteren werkt veel handiger en de flenskoppelingen moet toch al los om de vervangingsbalgen te kunnen plaatsen. Deze hebben namelijk inwendige + uitwendige webbing en zijn daardoor minder flexibel dan de originele balgen (alleen uitwendige webbing). Vastklemmen van de vervangingsbalgen kan als je een (of twee) zaagsneden in lengterichting aanbrengt in het pijp-overlap deel en niet te dikke uitlaatklemmen gebruikt: De twee pijpen liggen namelijk vrij dicht naast elkaar.

ruudwiwik (0), 13 jaar geleden

Koppel stukken in Duitsland gekocht. Kat gedemonteerd, oude flex stukken er tussen uit gezaagd en nieuwe er tussen gelast. Perfect gegaan.

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou mooi toch is zo tenminste nog betaalbaar.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.