BMW 5-Serie: schakelgedrag automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Hallo,

is het normaal dat je tijdens het schakelen een licht duwtje voelt? ik ben namelijk net in het bezit van een 525d automaat uit 2001 met 170dkm op de teller die volgens mij niet geheel soepel schakelverdrag vertoont. De olie en het filter van de bak heb ik al laten vervangen (garantie).

er zit nog garantie op de auto maar als ik bij de garage kom zeggen ze dat dit normaal is.

Mvg,
KN

KN

Geplaatst door KN (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou je zult het eigenlijk met een andere moeten vergelijken maar je voelt het schakelen natuurlijk wel het is geen dsg bak van een volkswagen daar voel je niks met schakelen.

groetjes jan.

svaleras (100), 15 jaar geleden

is ook normaal, het heeft een sportief tintje, is immers een bmw en geen volkswagen

KawaBmw7 (0), 15 jaar geleden

De bak moet soepel schakelen. Dat je hem iets voelt is geen probleem maar het moet niet aanvoelen alsof je een schokje voelt.

svaleras (100), 15 jaar geleden

het moet soepel verlopen idd, maar iets voelen doe je toch. Is ook avhankelijk hoe en op welke manier je het gaspedaal intrapt. Als je economisch gaat rijden zal het soepel verlopen, maar zodra je ietsje sportiever en scherper gaat rijden, zul je echt wel een schokje voelen. De tiptronic automaat past zich immers aan de rijstijl aan, is addaptief. Ga je sportiever rijden, dan past de overschakeling zich erop aan. Doe maar is op de snelweg een kick-down, (bijv. duitsland)..gaspedaal helemaal ingedrukt, en je voelt het wel degelijk als je de 140 - 150km/h nadert, en de bak zich overschakelt naar een andere versnelling. Ik rij al 10jaar bmw met tiptronic en dat is altijd al zo geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.