BMW 5-Serie: P2838 geen signaal remslijtagecontact

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

E61 - touring : remblokken vooraan versleten. Nieuwe remblokken en remcontact geplaatst, Maar we kunnen de fout niet wissen in het ABS systeem : P2838 - geen signaal. Al tweemaal nieuw contact geplaatst maar niets betert?

Heeft er iemand ervaring met dit voorval?
Alle tips zijn welkom.

Remblokken achteraan ook vervangen, incl. contact. Daar geen probleem.
Klant heef wel een 3000 km gereden met versleten remmen, maar geen schade aan schijven.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Heb dit laatst ook gehad en toen originele retourcontact geplaatst. Heeft te maken met een bepaalde weerstand die gemeten wordt en sommige aftermarkt contacten wijken teveel af.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Thx Siem. Ik heb een heel aantal instellingen moeten wijzigen via de "service". Blijkbaar heeft vorige eigenaar al een hele lange tijd niets meer laten doen aan de auto. Melding bleef nog, tot ik uiteindelijk de klok van de wagen (!!) op het juiste uur en datum heb geplaatst. Niettegenstaande dit al via de servicemeldingen aangepast was heb ik nogmaals uur en datum moeten aanpassen in de auto. Sindsdien is dit probleem opgelost.
Begrijpe wie kan.

Siem Bijman (140) PRO, 10 jaar geleden

Ja, klopt ook. Hadden we ook gelezen toen dat dat juist moest staan., maar bij ons stond de tijd goed. Maar gelukkig is het weer opgelost Jan en daar gaat het om.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.