BMW 3-Serie: schudden van bmw 318 e46 bij opkomen koppeling / wegrijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318

hallo allemaal,

ik heb al een poos een probleem met m,n bmw.
het volgende is het geval:

bij rustig oplaten komen van de koppelng met weinig gas gaat de auto in 40% van de keren heftig schudden. gas bij geven heeft geen zin ,dan word het nog erger. enige remedie is koppeling weer intrappen , meer gas geven en dan weer oplaten komen , je begrijpt dat dit zeer vervelend is voor bv een stoplicht of file!!!

het valt mij op dat die dit vooral heeft als het buiten warm weer is, maar ook met een koude start heb ik dit probleem... verder valt op dat als ik achter uit wil en de koppeling oplaat komen geen problemen heb.
overigens gaat het schakelen en koppelen in alle andere versnellingen zonder problemen...

ik dacht altijd dat dit aan de koppeling ligt maar laatst zei iemand( monteur van oa porche en ex bmw) dat dit waarschijnlijk niet het geval is.
hij zei dat het geen lage toeren motors zijn maar verder wist het niet.......

wat zou het probleem kunnen zijn????? hebben jullie hier ervaring mee?????? zijn het bmw kwalen???????

graag hoor ik reactie (s) van jullie........


groetens dennis

denvoor

Geplaatst door denvoor (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vrouweneeltje1 (0), 15 jaar geleden

Bij mij werd dit probleem veroorzaakt doordat de motor valse lucht aan zoog. Er zat een scheur in het rubber tussen de luchtmassameter/luchtfilterhuis en het luchtinlaatgedeelte op de motor.

Peter8809 (0), 15 jaar geleden

Hallo, je moet eens naar je vliegwiel kijken of laten kijken er zit waarschijnlijk een dubbelmassavliegwiel(vaak in combinatie,autos met Airco) in deze gaan met name in de file of als t erg warm buiten is of de motor goed op temp ,erg trillen bij t oplaten komen van de koppeling soms zo erg dat je denkt dat de hele achteras er onder weg valt.Het vliegwiel is zeer duur schrik niet!!!!




Mvg Peter

vegito (0), 15 jaar geleden

Ja vliegwiel kan inderdaad zijn.. die van mij heeft waarschijnlijk ook veel te grote spelling ik hoor hem als ik optrek z'n klonk geluid en ook bij het afzetten van me motor. Het geeft een bonk geluid en evenals als ik schakel heb ik ook bonken echt hard. Je hoort het helemaal buiten alsof er vette spelling in me diff zit terwijl het niet zo is komt alleen door me koppeling. Ik heb ook het trillen bij oplaten van me koppeling waarschijnlijk is me koppeling nu echt aan ze einde rook laatst nog wat brand geur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.