BMW 3-Serie: Ventilator draait blijkbaar niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Is er iemand die weet wat de oorzaak kan zijn van een niet draaiende ventilator aub? Het gaat hier om een BMW E36 met airco.Wanneer ik de airco aanzet hoor ik geen enkel geluid van een blazer en ook wanneer ik enkel lucht wil laten blazen hoor ik niets.Blijkbaar draait de ventilator niet meer en nu zou ik graag weten welke zekering ik dien te controleren en waar de ventilator zit in de wagen om na te gaan of deze wel degelijk 12 V krijgt.Alvast bedankt voor elke reactie !

BeemerM

Geplaatst door BeemerM (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

BMWWillem (0), 16 jaar geleden

ventilator kapot of de weerstand, komt vaker voor, is een kwaaltje.

esther2949 (0), 16 jaar geleden

Ik heb helaas geen oplossing, wel hetzelfde probleem denk ik; 5 standen op de ventilator.. eerst deed 1 en 2 het niet meer, toen vielen 3 en 4 uit en nu blaast ie alleen nog in stand 5, keihard dus. Niet zo lekker als je de airco aan zet. Herrie en hartstikke koud. Maar hij blaast wel, dus het wiel draait..

BMWWillem (0), 16 jaar geleden

esther, bij jou is het de kachelweerstand

esther2949 (0), 16 jaar geleden

Willem, misschien beetje suffe vraag maar waar zit de kachelweerstand? Is dit iets wat je bijv. thuis voor de deur kan oplossen?

Bedankt

BMWWillem (0), 16 jaar geleden

oei, het is al ff geleden dat ik een e34 heb gereden, ik zou het zo 1,2,3 niet meer weten.
Ik zal het ff voor je navragen als je wil.

BeemerM (0), 16 jaar geleden

Willem, bedankt voor de assistentie . Het was inderdaad de kachelweerstand van mijn E36 die defekt was. Ik ben er eindelijk in geslaagd hem te vervangen na enig zoekwerk naar een vervangstuk en ook naar de weerstand zelf. Blijkbaar had ik nog het oude model (Made in France) met dikke pinnen terwijl de nieuwe (Made in Germany) nu met smalle pinnen zijn en al meer op een "egel" gaat lijken.

Voor esther : indien het een E36 betreft zit deze weerstand onderaan het dashboard aan de betsuurderskant , dus eigenlijk links van je gaspedaal.Hiervoor dien je eerst de bescherming onder je stuur te verwijderen (met drie vijzen bevestigd) en ook een ventilatorbuis links voor je voeten.Indien nodig kan ik misschien enkele pagina's doorsturen van een Acrobate (.pdf) bestand.Stuur maar een e-mail naar mike.callebaut@scarlet.be.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.