BMW 3-Serie: | Weinig trekkracht, hikt soms heeeel lichtjes

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Laats heb ik een caravan gekocht en opgehaald. Toen ik deze achter de auto had hangen woog deze ongeveer 900kg. En ik kon merken dat de auto
veel moeite had om hem vooruit te krijgen. Hij wou met caravan max 95km per uur rijden. Het voelde ook niet aan alsof hij dat fijn vond. Regelmatig
hikt hij ook een beetje in de trekkracht die je voelt (zonder caravan) net of 1/10 sec. geen gas geeft. Heel lichtjes dus, ik denk dat de meeste mensen
het niet eens merken. Hij doet dit op zowel benzine als gas dus dat is het probleem niet. Iemand enig idee waar ik naar zou moeten kijken?
Ik heb al nieuwe bougies gekocht (weet niet of dit de trekkracht zo erg beinvloed?) maar deze moeten er nog even in.

keizer.d

Geplaatst door keizer.d (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

keizer.d (0), 11 jaar geleden

Nog een kleine toevoeging: ik reed gister uit een parkeergarage met een behoorlijk steile hellingshoek. Ik moest hem in de 1 zetten en eerst flink gas geven, koppeling laten komen voordat ik daar uberhaupt uitkwam.
Dat lijkt me ook niet echt normaal. De auto rijd nog wel gewoon prima 160 op de snelweg maar daarboven begint ie te kruipen.

MJ (0) PRO, 11 jaar geleden

Toegestane treklast staat op de papieren van de auto. Misschien ie te zwaar voor je 1.8 motor. Bandenspanning goed van auto en caravan? Kogeldruk OK? 1.8 is niet erg ruim voor een caravantrekker.

BMWHENK318I (0), 11 jaar geleden

Ik heb een E46 coupe N43 met een oude hobby er achter volbeladen en rijd toch prima met die zware hap?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.