Chevrolet US Alero: lampje trac off gaat telkens branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

na enige tijd rijden gaat het lampje TRAC OFF branden en heeft de auto minder vermogen.
Waar moet ik dit zoeken en hoe los ik dit op.

erwin0403

Geplaatst door erwin0403 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Alero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je een traction control knop (TC) in de auto zitten? zet deze eens uit als het gebeurd, is het vermogen dan weer terug? dan blijft er een sensor signaal geven van de traction control...

gr

Peco Power

erwin0403 (0), 14 jaar geleden

met de knop ETS kan ik bij stilstand (als de motor net gestart is de TC in en uitschakelen) maar het probleem doet zich na enige tijd voor (meestal een paar minuten). Tijdens het rijden gaat dan het lampje TRAC OFF branden en deze kan dan ook niet meer worden uitgeschakeld door de ETS knop. De auto schakelt dan met een bonk door en de kick-down werkt dan ook niet meer. Verder krijg ik dan ook de cruise-control niet aan. Zouden het misschien de ABS sensoren kunnen zijn?
gr Erwin

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

zou kunnen, even goed schoonmaken, en de verbindings stekkers even controleren op oxidatie, inspuiten met contactspray

peco

erwin0403 (0), 14 jaar geleden

Ik ga nu volgend weekend de abs sensoren nakijken. Ik weet nog precies waar ze zitten en of ze gemakkelijk te bereiken zijn. Mochten ze vervuild waarmee kan ik ze dan het beste reinigen. Is er iemand die een foto heeft van de plaats waar de sensor zit. Bij de garage hebben ze de boordcomputer gereset het probleem blijft nu wat langer weg, maar helaas komt het na ong 15 a 20 minuten rijden toch weer terug. Dus er moet volgens mij toch een mechanisch probleem zijn. gr Erwin

erwin0403 (0), 14 jaar geleden

Inmiddels is er het een en ander met auto gebeurd en nu sinds kort blijft het trac off lampje gewwon uit zoals het hoort.
Voor zijn de wielhubs vervangen wat het probleem wel verminderde maar niet oploste.
Dan ook maar wielhubs voor de achterzijde besteld. Bestel die voortaan maar rechtstreeks in de usa scheelt een hoop geld.
Voor kostte mij (in nl besteld ) 320 euro per paar, achter kostte mij per paar 150 euro incl de invoerrechten en btw.
Tijdens het starten rook de auto naar benzine , dit bleek de benzinedrukregelaar te zijn. Ook weer besteld en gemonteerd, Heb ook de injectoren laten reinigen.
Nu moeten alleen de achterste Hubs nog gemonteerd worden, Maar de auto loopt nu prima en ik heb ook geen last meer van storingen.
Dus controleer bij het trac-off lampje ook even de benzinedrukregelaar, Want de ene storing zet de andere storing aan.
Groetjes Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Alero of stel zelf een nieuwe vraag.