Daewoo-Chevrolet Espero: 1.8 motor identiek aan Vectra 1.8 uit periode 88-95?

Bouwjaar: 1995

Hallo allemaal,

ik wil binnenkort een keer mijn kleppen stellen, maar kan nergens een vraagbaak of een werkplaatshandboek van de Espero vinden.

Nu weet ik dat, met name de vroege Daewoo's voor 99.9% Opel zijn en dat de 1.8 motor eerder in de Vectra en de Astra is gebruikt.

Mijn vraag is nu of ik in de lokale bibliotheek nu een vraagbaak van de Vectra uit de periode 1988-1995 kan halen en de waardes en handelingen in deze vraagbaak kan hanteren, of dat deze toch afwijkt van de Espero.

Onderzoek in de database van autoweek wijst uit dat de boring en slag, alsmede de exacte inhoud precies hetzelfde is. Het enige wat verschilt is de compressieverhouding, het vermogen en koppel en het toerental waarbij deze waardes behaald worden.

Ik wil het uiteraard van tevoren wel zeker weten voordat ik ze dadelijk veel te strak of te ruim stel.

RvL

Geplaatst door RvL (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Roy,
Bespaar je alle moeite de kleppen worden hydraulisch bediend.

Hans

RvL (0), 19 jaar geleden

Dat dacht ik al, maar m'n LPG specialist was zo overtuigd van het feit dat ik de kleppen moest stellen dat ik aan mezelf begon te twijfelen.

Het is immers zijn beroep en niet het mijne. Toch fijn om te horen dat ik het wel goed had.

En het scheelt me weer wat werk natuurlijk!

Bedankt!

kees6216 (0), 19 jaar geleden

kleppen willen nog wel eens wegzakken in de kop na ong. 175000km klinkt alsof ze gesteld moeten worden en de auto rijdt ook zo dan andere kop of revisie nodig

RvL (0), 19 jaar geleden

Hoe klinkt het ongeveer. Ik zelf hoor er niets speciaals aan. Hij wil bij koude motor nog wel eens een beetje tikken maar dit is bij een warme motor meestal verdwenen. In ieder geval zo ver dat ik het niet meer hoor

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Motor word dan traag loopt niet meer zo mooi rond en het brandstofverbruik stijgt.

Hans

RvL (0), 19 jaar geleden

Daar heb ik geen last van dus ik denk dat het niet zo'n vaart zal lopen. Hoop er ook op dat het voorlopig niet gaat gebeuren want dat zijn toch kostenposten die je liever niet krijgt.

stefan visser (0), 19 jaar geleden

zijn je klepstooters nog wel heel en hoeveel kilometer hij uw auto gereeden


mvgr. stefan

RvL (0), 19 jaar geleden

De klepstoters zijn nog heel. De motor heeft een kleine 178000 gelopen.

Het 'probleem'dat hij bij koude motor wat rauw liep lag overigens aan een loszittende bougie. Niet goed aangedraaid kennelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.