Daewoo-Chevrolet Espero: lekkage kofferbak

Bouwjaar: 1996

Heeft iemand ervaring met het oplossen van een waterlekkage bij een espero van 1996. Ik heb reeds veel zaken afgekit maar het lekken blijft. Voornamelijk links achterin.

ron10300

Geplaatst door ron10300 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ronny10459 (0), 19 jaar geleden

achterlichten ?

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Goed de kleprubbers bekijken op scheurtjes of brosheid, anders ook nog inspuiten met siliconenspray.
Zit er ook geen antenne in de buurt die lekken kan?

hogeboom2 (0), 19 jaar geleden

ik weet niet of een espero ook een achter-ruitenwisser heeft? zo ja dan kan het ook nog zijn dat het rubbertje waardoor je sproeierslang doorheen gaat, lek is. die zit vaak links bovenin namelijk.

SpeakerDocktor (0), 18 jaar geleden

Hallo Ron,
Beetje laate reactie, maar een vriend van me heeft ook pas sinds kort een Espero. Deze had een wel heel erg natte kofferbak en het kostte wat zoeken maar....de lekkage van de kofferbak komt van de raampjes in de C-stijl (laatste raampjes voor de achterruit). Het rubber wat deze ruit afsluit doet het niet 100% en viavia lekt het de koffer in.

Als je aan de binnenkant van de auto de bekleding verwijdert; eerst gordelgeleider los & handgreep in het dak en dan plastic lostrekken, dan vind je dat dat kleine ruitje vastzit met 5 plastic moertjes ('boutje' zit aan de ruit vast).
Je zou kunnen proberen deze vaster te draaien, ik heb echter het ruitje losgehaald en daarna het ruitje met een extra laag (boten)-kit op het afdichtrubber weer teruggezet. Resultaat is een kurkdroge kofferruimte. Ik heb beide ruitjes gedaan want ze lekten allebei, de linker wel erger.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.