Daewoo-Chevrolet Espero: Stottert op LPG

Bouwjaar: 1996

Mijn 96 espero met G3 gas installatie stottert de laatste tijd als ie op gas rijdt, gaat ongeveer 5 minuten goed en dan begint ellende. Ik hoor een raar getik in het relaiskastje onder het handschoenenvak. Zou het relais van de LPG installatie het probleem kunnen zijn? Tevens heb ik ergens gelezen dat ook de verdamper dit stotter gedrag kan veroorzaken. Iemand ervaring of oplossing?

tdw83

Geplaatst door tdw83 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RvL (0), 19 jaar geleden

Blijft de auto op dat moment wel op gas rijden, of schakelt de installatie terug naar benzine?

Ik heb hetzelfde probleem gehad, veroorzaakt door een defecte sensor die de koelwatertemperatuur meet. Deze sloeg af en toe terug naar -39 graden. Bij deze temperatuur zou uiteraard de verdamper bevriezen, waardoor teruggeschakeld wordt naar benzine.

Een specialist kan het zo voor je nameten. Het was bij mij (95 Espero) ook zo opgelost. Totale kosten waren ¤65 voor mij.

Overigens is een LPG installatie in een Espero voor zover ik weet geen volwaardige G3 installatie. Het betreft meen ik een damp-gas installatie (G3 installatie op niet G3 motor). Althans, dit is bij mij het geval.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

g3 bij dit type afhankelijk van bouwjaar

RvL (0), 19 jaar geleden

Zomaar een vraagje uit nieuwsgierigheid, maar de Espero is motorisch nooit veranderd. Toen hij uit productie ging hing er nog steeds dezelfde 1.5 16v, 1.8 en 2.0 motor in.

Is er tussen '95 en '97 een andere lpg installatie gekomen waarmee het wel kon dan? Ik heb mijn installatie in augustus '97 er in laten leggen, toen ik de auto kocht, maar staat toch als niet (volwaardig) G3 op kenteken. Ik betaal dus ook meer wegenbelasting.

Bij mij betreft het een Koltec damp-gasinstallatie.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

gaat om typegoedkeuring auto is pas in 96 gekomen voor g3,ook is het bij sommige auto s verkeerd gelopen en zit er wel g3 in maar is niet als zodanig gekeurd.is achteraf zeer moeilijk te veranderen

VG392 (0), 19 jaar geleden

Thomas,
Wat voor gasinstallatie zit er in je auto ingebouwd?

tdw83 (0), 19 jaar geleden

volgens mij een g3 installatie, maar weet niet precies zeker. Hij is ondertussen overigens twee keer naar de garage geweest voor het probleem maar het is nog steeds niet opgelost.

VG392 (0), 19 jaar geleden

Thomas,
Ik bedoel welk merk en type.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.