Daewoo-Chevrolet Espero: Luchtverdeling, hoe werkt het?

Bouwjaar: 1995

Hallo allemaal,

ik heb weer een klein probleempje. De luchtverdeling van mn Espero 1.8CD werkt niet meer. Voor zover ik voel staan alle kleppen nu open.

Maar ik vraag me af hoe het geheel werkt. Hij lijkt me niet dat het mechanisch gaat. Toen het nog werkte hoorde ik bij het verstellen soms iets wat me aan pneumatisch deed denken.

En is de knop/klep te repareren zonder het hele dashboard uit elkaar te moeten halen? Op zich is het zonder de knop best te doen (zodra ik de luchtroosters in de middenconsole dicht zet gaat het overgrote deel van de lucht langs de voorraam) maar het nadeel is dat de recirculatie nu ook niet meer werkt.

Wie weet raad?

RvL

Geplaatst door RvL (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kees6216 (0), 19 jaar geleden

achter paneel zitten vacuumslangen deze willen nog wel eens losgaan of bij de motor bijvoorbeeld losgehaald bij beurt om iets te vervangen en vergeten weer aan te sluiten of verkeerd

RvL (0), 19 jaar geleden

Voor zover als ik heb kunnen voelen zat achter het paneel alles nog goed.

Ben toen eens onder de motorkap gaan kijken en waar de (interieur)ventilator zit, zit ook iets van een bol met 2 slangetjes. Een slangetje (vacuum?) gaat naar de motorruimte, waar deze op niets zit aangesloten, de andere gaat richting het dashboard.

Het lijkt mij dus dat het slangetje richting de motorruimte ergens op aangesloten moet zitten, maar niemand weet waar.

Laatst bij een onderhoudsbeurt aan de LPG installatie hebben ze wel een aantal vacuum slangen vervangen dus ik denk haast dat ze m hier vergeten zijn aan te sluiten, maar kan iemand bevestigen of dit inderdaad het slangetje is wat ik zoek?

Een soortgelijk slangetje komt uit een klein zwart kastje waar de andere vacuumslangen op aan gesloten zijn. Dit kastje is in de Espero te vinden naast de ventilator. Is dit de vacuumpomp?

Heb niet zoveel kaas gegeten van interieurzaken, ben meer iemand voor onder de motorkap en electronica. Vandaar al deze vragen ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.