Daewoo-Chevrolet Tacuma: Auto gaat automatisch op slot

Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Ik heb sinds vandaag een vreemd probleem:

- Als ik in de auto ga ziten en weg rijd gaat de auto automatisch op slot (bij loslaten gaspedaal).
- Tijdens het rijden (en gas los laten) hoor ik de auto steeds opnieuw zichzelf op slot doen (niet iedere keer bij het loslaten van het gaspedaal, maar wel vaak)
- Wanneer ik uit wil stappen moet ik de knop van de sleutel gebruiken om mezelf eruit te laten
- Wanneer ik buiten de auto sta en op het knopje druk om de auto te sluiten zie ik wel de lampen flikkeren, maar hoor hem niet op slot gaan. Als ik dan de autodeur open gaat wel het alarm af.
- Wanneer ik de sleutel in de deur steek gaan wel alle deuren gewoon op slot.

Voor mij klinkt het als een electrisch probleem, maar ik ben maar gewoon een rijdende medemens zonder enige kennis van zaken.
In mijn hoofd heeft mijn gaspedaal niets te maken met mijn deurvergrendeling of ben ik nu erg achtergesteld?
Is iemand dit al eens tegengekomen? Iemand enig idee waar ik het moet zoeken? (heb op google gezocht, maar kon niets vinden)

Sacajawea

Geplaatst door Sacajawea (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (335) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk is de "sluiten" draad van de cv beschadigd en maakt dan af en toe contact met massa, waardoor de deuren op slot gaan.
Dat dit gebeurd als je het gas loslaat komt omdat de auto dan een afremmende beweging maakt en de draad tegen massa komt...

Maar dat is mijn gedachte,,,
Het wordt dus zoeken naar een beschadigde draad, veelal in de doorvoer van carosserie naar de deur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.