Daewoo-Chevrolet Tacuma: Tacuma loopt veel te hard stationair

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16I-16V

Hallo,

Ik lees graag op het forum maar komt niet uit het probleem.

Ik heb een echte problemcar, dat wil zeggen dat de koppakking inmiddels 2 x is vervangen. De eerste keer ging het na een tijdje toch weer fout waarschijnlijk doordat ik de kopbouten niet mee had vervangen. Dit hoeft volgens mij niet maar ik heb dit de 2de keer wel gedaan. Auto loopt nu goed en verliest op dit moment ook geen koelvloeistof meer maar even afwachten. Probleem nu is dat hij veel te hard stationair loopt . Hij draait ongeveer 1600 toeren stationair, loopt op naar 2500 en zakt dan weer terug. Dit gaat steeds door.
Volgens mij heb ik alle slangetjes e.d. weer goed aangesloten. Voor dat de koppakking voor de 2de keer vervangen is liep hij redelijk stationair. Ik had de stappenmotor/gasklephuis al een keer schoongemaakt.


Wat kan dit zijn?

Groetjes Freddy

beinsdorpje

Geplaatst door beinsdorpje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1855) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt me toch valse lucht.
Spuit eens met remmenreiniger ,over de diverse delen waar lucht aangezogen wordt en luister eens naar reacties.
Geen gescheurde vacuumslang , van bv rembekrachtiger?

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Heb je dit ook op benzine?.

beinsdorpje (0), 11 jaar geleden

Ik heb dit inderdaad ook op benzine. Ik zal wat remreiniger spuiten rondom het gasklephuis, vacuümslangen e.d.

beinsdorpje (0), 11 jaar geleden

Ik vergeet er nog bij te vertellen dat wanneer de auto koud is hij iets beter loopt. De vorige keer toen de koppakking eruit lag was de lambdasonde ook kapot door de hoeveelheid koelvloeistof die via de uitlaat werd weggegooid. Ook hortte en stootte de auto enorm de vorige keer. Dat doet hij nu niet. Hij loopt op nu toeren als een zonnetje.

beinsdorpje (0), 11 jaar geleden

Hij loopt weer goed. Alle vacuümslangen zijn vervangen en de stappenmotor is gereset. Bedankt daarvoor.

Alleen nu heb ik een volgend probleem. De kachel wordt nagenoeg niet warm. De leidingen worden wel warm maar de kachel zelf niet. Ik heb de thermostaat al vervangen. De kabel voor de verwarmingsklep zit er ook gewoon aan. Maar ik kan draaien aan de knop wat ik wil maar hij wordt niet warm. Hij is ook niet lek. Kan hij verstopt zitten?

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

@beinsdorpje:

open voor je nieuwe vraag even een nieuwe topic. Verwarming heeft niets te maken met je 1e vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.