Daewoo-Chevrolet Matiz: Kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1

Ik hebt een daewoo matiz uit 1989 een 0.8 een drie cylinder.er is een nw motor in gezet.maar de motor werd niet warm dus een nw termostaat er in gezet en is weer goed maar de kachel wordt niet warm blast alleen maar koude lucht in de auto weet iemand hoe je de systemen goed ken ontluchten. ik hebt het idee dat er toch nog te veel lucht in zit of waar ik nog zouden kunnen kijken.alvast bedankt

de2712

Geplaatst door de2712 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Je zegt nadat er een nieuwe thermostaat is geplaatst de kachel weer warm werd , hoelang is hij blijven werken en verlies je koelvloeistof ?

de2712 (0), 6 jaar geleden

Ik hebt de nieuwe termostaat in gezet de motor komt op temperatuur maar de kachel wordt niet warm en verlies geen koelvloeistof.

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Worden de slangetjes van de kachel wel warm ?

de2712 (0), 6 jaar geleden

Kan er niet bij de slangen van de kachel
Die zitten te ver achter de motor

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Slangen kan via dashboordkant . lastig maar het kan.
De waterpomp bekijken of er wel genoeg rondgaat , als de pomp niet goed werkt word de kachel niet warm.
Topic is al eerder geweest , zelfde probleem , nieuwe waterpomp en opgelost.

de2712 (0), 6 jaar geleden

Ik hebt gemerkt dat de expansie tankdop niet goed is. want er komt geen op druk op het systeem.dus ik moet een andere halen eerst en dan verder kijken.

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Oke maar heb je wel een echt expansietankje , als er alleen een dun slangetje loopt van je radiateurdop naar je tankje is het een overlooptankje en geen expansietankje en staat er geen druk op , als het tankje mee circuleert in het koelsysteem , dus 2 slangen aan het tankje , dan is de dop defect als er geen druk op staat .

de2712 (0), 6 jaar geleden

Ik hebt twee slangetjes er op zitten en er komt geen druk op het systeem want als de motor op temperatuur is kun je gewoon voelen dat de grote slangen zacht blijven dus de tankdop is defect.

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Duidelijk , dus je kunt de dop er zo afdraaien als de motor warm is ? , maar ook zonder druk zou de kachel wel warm moeten worden.

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Bekijk dit topic even svp, is gelijk aan wat er nu is:

https://www.problemcar.nl/nl/professiona...

https://www.google.nl/search?q=Daewoo-Ch...
Is expansievat op dit type

de2712 (0), 6 jaar geleden

Klopt bij een warme motor kan de dop er zo afdraaien zonder dat er druk op zit en dat de kachelradiator waarschijnlijk verstopt zit.ik ga een nw dop halen en dan het systeem goed door spoelen.bedankt allemaal voor jullie tips.!!!jullie krijgt nog van mij te horen als het gelukt is oke groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.