Daewoo-Chevrolet Matiz: Stotteren, uitvallen en geen storing bij uitlezen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Goedeavond,

Ik heb vele problemen bekeken maar geen lijkt hetzelfde op mijn probleem. Het probleem is namelijk als volgt:

Heb ondertussen 3 keer met pech langs de weg gestaan met mijn Matiz (gekocht in juli, particulier).
- Eerste keer; auto heeft 3 dagen stil gestaan (med. September) ik heb 2 km gereden, wil van 2de versn naar de 3e, en hij begint heftig te stotteren en wil afslaan en doet dat ook. Wil het eerste uur niet starten, daarna wel. Bij uitlezen geen melding, wel blijkt opeens een bougiekabel er af te liggen die er een uur eerder nog op zat!?. 3 weken door kunnen rijden zonder problemen.
- Tweede keer; auto heeft 2 dagen stilgestaan, heb wederom 2 km gereden, rijd in de 3e versnelling, begint wederom te stotteren en valt uit na veilig aan de kant te zetten. ANWB komt na een uur langs, en welja hij start weer! Echter ook bij het stationair draaien blijkt hij nu te gaan stotteren. De ANWB constateert dat het de gasklepsensoren zijn. Naar de garage > Gasklepsensoren vervangen. 3 weken door kunnen rijden zonder problemen.
- Derde keer; auto heeft weer 2 dagen stilgestaan, heb nu 10 km gereden, rijd in 2de versn. wil naar de 3e, stottert en valt wéér uit. ANWB komt kijken, kan niets vinden, WEL weer dezelfde bougiekabel die er af ligt!, Er weer op geklikt en auto start weer en laat nu geen kuren meer zien. Motormgmt systeem lampje is gaan branden, dus advies: uit laten lezen.

Overigens: Er heeft NIEMAND aan de kabels gezeten.

Zo gezegd zo gedaan, máár bij het uitlezen blijkt er helemaal geen storing te zijn! Hele probleem voorgelegd en er kan geen diagnose worden gesteld behalve dan dat er wordt geopperd om de ontstekingsmodule op de gok te vervangen.

Ik lees wel in diverse topics dat met soortgelijke problemen dit aan de kabels/bougies zou kunnen liggen. Heeft iemand suggesties of ervaring hiermee?

Alvast Bedankt,

Een echte leek.

AppleMac

Geplaatst door AppleMac (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien erg simpel gedacht, maar nieuwe bougiekabels en/of bougies monteren?
Bougiekabels die herhaaldelijk los schieten, zitten niet vast, of er zijn marters bij jullie in de buurt die die kabels lekker vinden.

AppleMac (0), 12 jaar geleden

Ik woon in de stad, dus de kans op marters lijkt mij vrij klein.. Ik las zelf ook in diverse topics dat het aan de bougiekabels zou kunnen liggen. Nu dacht ik, die kan ik inderdaad laten vervangen.. Maar... Waarom denkt geen van de 2 garages daaraan of de anwb? Terwijl ik wel het complete verhaal aan ze heb uitgelegd denken zij aan de ontstekingsmodule. Maar bij navraag blijkt dan wel dat er een fout in het systeem zou moeten staan dat er niet is.. En hoe kan het dat ook na erop klikken ze er dus spontaan afvallen?
Excuus voor alle wedervragen, maar auto's zijn voor mij het grootste mysterie op aarde ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.