Citroën Xsara Picasso: airco koelt niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

sinds een aantal dagen slaat de airco van mijn xara picasso niet meer aan. De garage heeft het gas (koudemiddel) opnieuw erin gedaan en de airco werkt nog steeds niet. Men vermoed dat de compressor kapot is. Kan iemand mij vertellen wat de kosten zijn en/of kan het ook nog wat anders wezen? Hoor graag jullie mening. Is het verstandig om er een tweede hands die te koop zijn om die te plaatsen? Bedankt voor jullie meedenken.
groet,
Rob

Robes

Geplaatst door Robes (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

marwess (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi rob
vermoedens heb je niets aan meten is weten,ga niet zomaar een pomp vervangen

gr

martin

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

magneet koppeling v/d airco gaan nog wel eens kapot op de Xsara picasso. heb diverse vervangen.

andreas08 (0) PRO, 13 jaar geleden

als de garage er koudemiddel in heeft gedaan betekent dat ze ook het systeem op werking hebben gecontroleerd
bij de picasso wil het nog al eens voorkomen dat er een draadje doorslijt vlak bij de pomp
en je kan altijd controleren om de pomp in werking te stellen door de pomp een plus en massa te geven

Robes (0), 13 jaar geleden

iedereen bedankt voor het meedenken, was dus inderdaad de pomp kapot, kosten €900. Uw bijdrage kunt u storten op ...............,
groetjes,
Rob

marwess (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi rob

ja dat is hard geld ik had je een pm gestuurd dan had je niet zoveel kwijt geweest en was ook een nieuwe pomp

gr

martin

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

900 euro zal echt niet voor de pomp zijn, als de garage werk naar behoren heeft uitgevoerd en/of onderdelen vernieuwd mag je over je portemonnee (borst) wrijven en de kosten in de prijzen kast hangen.

bericht verwijderd daar dit geen betrekking had op TS excuus.

Robes (0), 13 jaar geleden

Mijnheer Stek,
Wat een bijzonder vreemde reactie, hoe kunt u nou weten of er onderhoud is gepleegd op deze auto c.q. deze airco installatie. Elke twee jaar is de airco nagezien en elk jaar is alles schoongemaakt i.v.m. bacterievorming. De auto is altijd in onderhoud geweest bij een merkdealer garage. Dat het €900 euro kost ligt niet aan de garage maar aan de fabriek die de pompen maakt. Inkoop zal de pomp een €500 kosten de rest is arbeidsloon. HEEFT U MIJ HOREN KLAGEN OVER DE PRIJS?? Het regeltje over geld storten was als humor bedoelt, helaas bent u de enige die dit niet begreep en met zo,n .......... reactie komt.
De airco is nog niet gemaakt, er is een alternatief voor een gebruikte pomp en dat is stukken goedkoper. Bedankt voor jullie positieve reacties, en hoor graag met carnaval van de heer Stek!!

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Robes, je hebt volkomen gelijk!

Ik heb gisteren een grote fout begaan, de enigste regel wat er moest staan is de bovenste.
De andere tekst behoorde daar niet vermeld te worden en had geen betrekking op jou, die moest via email verstuurd zijn, ik stuur je een mail met uitleg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.