Citroën Xantia 1.9 TD: dringend op zoek naar een gebruikte vraagbaak

Bouwjaar: 1997

Wie kan me helpen aan een Kluwer vraagbaak van mijn Citroën Xania 1.9 TD van aug 1997??
Momenteel heb ik problemen met de achterste hoogteregelaar.
Er is reeds een andere ondergezet van een demontagebedrijf, maar de problemen blijven bestaan. Als er iemand is die mij een schema en een deel van een handleiding betreffende dit onderwerp kan toesturen dan hoor ik het graag.

gravelaar

Geplaatst door gravelaar (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

RDijkstra (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Ik kan je misschien wel helpen aan een schema, moet ik even kijken of ik het schema van jou type wel heb.
Je hoort van mij.

gr. Reinder

RDijkstra (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Ik heb even gekeken maar ik heb geen schema's van 1.9 TD van '97
alleen van xantia t/m '95 en een XM t/m '98

gr. Reinder

gravelaar (0), 20 jaar geleden

Reinder,
zou je me de gegevens wel door willen sturen van de xm t/m '95??
mag wel naar: degreef@keyaccess.nl

bij voorbaat dank

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

wat zijn de problemen

gravelaar (0), 20 jaar geleden

Henk,
afgelopen week is bij de keuring de auto met beide wielen van de grond gelift en nadien ging de achterste hoogteregelaar zijn eigen gang. Auto op de brug gezet en toen zag ik dat er een kunststof armpje van zijn kogel was afgesprongen. Dat bleek te komen doordat de hoogteregelaar niet meer gangbaar was. Gisteren een ander gehaald van een citroën demontagebedrijf en die ( incl. onderplaat want het kogeltje was ovaal ) gemonteerd. Nu blijkt dat het probleem nog erger geworden te zijn. Of deze ( gebruikte ) regelaar is ook stuk, of er is iets misgegaan tijdens de montage, want de auto wil niet meer in rijstand komen op de achteras. En als ik hem in de hoogste stand zet en dan druk uitoefen op de trekhaak, zakt hij achter zo door naar de laagste stand om vervolgens niet meer naar boven te komen. Weet je raad?

ericbx (0), 20 jaar geleden

Bert ik denk dat het in de afstelling van je stangen van de hoogte regeling zit,heb bij mijn BX zo iets aan de voorkant gehad nadat regellaar vastzat was de handbedieningsstang wat verbogen, als iemand je kan helpen aan de juiste afstelmaten kun je dit kontroleren en eventueel afstellen ook kun je zien of alles juist gemonteerd is.
LET WEL OP ; DEZE WZH ALTIJD OP EEN BRUG OF OP GOEDE STEUNEN UITVOEREN BIJ HET DOORSCHIETEN VAN JE HOOGTE REGELLAAR KAN DE AUTO INEENS ZAKKEN !!!!mvg; eric

gravelaar (0), 20 jaar geleden

Eric,
dank voor je tips..
Wie kan me helpen aan de afstelgegevens van mijn Xantia 1.9 TD break van '97???

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb er misschien een
maar ik kan morgen pas kijken maar dan hoor je het morgenavond

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

helaas deze handleiding is tot 1995
Twouwens het verhaal klopt niet
als het plastic stangetje los is en de hoogteregelaar zou zijn eigen gang gaan zat ie niet vast
voor het goed afstellen van de hoogteregelaar is speciaal gereedschap bij citroen aanwezig

RDijkstra (0), 20 jaar geleden

Hallo bert,

Alle Xantia-modellen, behalve de XU10 J4D/Z, zijn uitgerust met het vanuit de BX-serie bekende hydropneumatische veersysteem. Het topmodel de XU10 J4D/Z is uitgerust met het zeer geavanceerde hydractief-II veersysteem, en verder ontwikkeld in de XM wat voor veersysteem heeft jou xantia dit is van belang voor het juiste schema, kan ik dan namelijk het schema van de xm aanhouden.

gr. Reinder

ericbx (0), 20 jaar geleden

heb wel een paar zaken gelezen over een extra veerbol aan de achterkant die de auto op hoogte meot houden en een soort terugslagklep die kan blijven hangen .MVG; Eric

gravelaar (0), 20 jaar geleden

Reinder, mijn Xantia heeft geen electr. geregelde sportstand en dus volgens mij is het dan geen XU10 J4D/Z uitvoering... Ik hoop dat je me verder helpen kan. Mailen mag ook, mijn emailadres staat bij mijn gegevens. Tot zover vast bedankt

RDijkstra (0), 20 jaar geleden

Hallo Bert,

Ik heb nog is gedacht, je kunt je auto wel in de hoogste stand krijgen met de bediening, maar komt de auto ook omhoog als je hem start?
en als je op de trekhaak zoals je zegt gaat staan dan zakt je auto naar beneden, maar loopt je motor dan nog om de hoogedrukpomp te laten draaien, en zo de auto omhoog houdt?
als dat wel het geval is dan kan er een terugslagklep of iets anders defect zijn en dat zo de druk wegvloeit uit je veerbol.

gr. Reinder

RDijkstra (0), 20 jaar geleden

Hallo Bert,

Kijk eens op de volgende site van een BX: www.citroenbx.nl
misschien heb je er wat aan.

gr. Reinder

gravelaar (0), 20 jaar geleden

Reinder,
de auto komt uitzich zelf wel omhoog ( naar de hoogste stand ). Maar... ik heb hem vandaag naar een citroefiel gebracht die zijn eigen bedrijf is begonnen gespecialiseerd in enkel citroëns.
Morgen hoor ik meer ( hoop ik.......)

gravelaar (0), 20 jaar geleden

ter afsluiting..
volgens de citrofiel waren de leidingen en de bodemplaat verkeerd aangesloten, toch knap dat ie dan nog een heel jaar zonder problemen heeft gefunctioneerd.. het nadeel is dat ik niet bij de reparatie aanwezig was en dus nooit met 100 % zeker weet wat er aan de hand was..

ericbx (0), 20 jaar geleden

Bedoel je soms dat de hoogte regelaar die je vervangen hebt verkeerd gemonteerd en aangesloten zat ?
want dan kan het verhaal wel kloppen .
MVG; Eric

gravelaar (0), 20 jaar geleden

ja, de opmerking was dat de twee leidingen aan de rechterzijde verkeerd om aangesloten zaten. nadien heb ik de auto weer op de brug gehad, maar ze zaten net zo als ik ze gemonteerd had...
maar ja, alles werkt nu weer en het uitgegeven geld ben ik alweer bijna vergeten. iedereen bedankt voor het meedenken. ik zoek trouwens nog steeds een gebruikte vraagbaak, wie weet wat de toekomst ons brengt.......

ericbx (0), 20 jaar geleden

Bert kijk even op marktplaats.nl bij auto/div , onderdelen citroen ,daar worden regelmatig cd-roms aangeboden voor 13 euro
MVG; Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.