Citroën C3: koelingsprobleem citroen c3 benzine

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

ik hoop dat jullie me kunnen helpen met het volgende. Bij langdurige ritten wil de koelwatertemperatuur oplopen op de meter. Door een dealer is de temperatuursensor al vervangen en uitgelezen, daarna op de snelweg weer in het rood. Even wachten en gewoon weer keurig in het midden. Het komt en het gaat, maar eigenlijk alleen op de snelweg. Voor de zekerheid de thermostaat vervangen (origineel) en weer bij een lange rit de temperatuur omhoog, zelfs zo erg dat de motor begon te stomen. (reed op dat moment langzaam ivm file ong 50km/u) Op een parkeerplaats af laten koelen, bijgevuld en met 80-90 weer naar huis zonder problemen. Nu hier thuis de auto op temperatuur laten komen vanaf koud, en keurig slaat de fan in op tijd en blijft de meter op half staan. Bovenste slag blijft keurig koud, totdat de thermostaat inslaat. Radiateur wordt ook keurig overal warm bij stationair laten draaien. Ik heb ook zon midlock koppakkingssnuffelaar boven het expansievat gehangen, en keurig blijft de vloeistof blauw. Als ik het allemaal goed heb gecontroleerd kom ik tot de conclusie dat ik zeker circulatie heb (waterpomp en distributie zijn 1 jaar oud)

maar wat kan het dan wel zijn....

Na wat googelen kwam ik er achter dat er onder het thermostaathuis ook nog een sensor zit verstopt die de fan op een hogere stand laat draaien?. zou die die problemen kunnen geven?

robbie1975

Geplaatst door robbie1975 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Systeem is wel goed ontlucht ?

robbie1975 (0), 10 jaar geleden

neem aan van wel na een jaar rondrijden, hoop ik.... Op de kachelslangen zit een ontluchting, daar komt alleen maar water uit. Zit er verder nog ergens een?

andreas08 (0) PRO, 10 jaar geleden

ontluchting op thermostaathuis

anders moet je een capaciteitstest uitvoeren
controleren of de radiateur voldoende koelend vermogen heeft

en controleren of de koppakking nog goed is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.