Citroën Ax: lampjes blijven branden op het daschbord

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

de lampjes van de temperatuur en van de accu blijven branden , er is al een nieuwe accu gemonteerd en de snaar is goed op spanning , wat zou het probleem kunnen zijn???

groeten pieter

pieter de V

Geplaatst door pieter de V (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Defecte dynamo vermoedelijk. Aan de oude accu mankeert(de) waarschijnlijk niets. Deze fout wordt vaker gemaakt.

Gr.

Loutre (0), 15 jaar geleden

En dan meer specifiek zijn het meestal de koolborstels van de dynamo die versleten zijn. Die zitten vast aan het spanningsregelaartje. Dit geheel zit aan de zijkant van de dynamo vastgeschroefd met 2 schroefjes. Die kost een stuk minder dan een hele dynamo.

Wat ook nog kan is dat het kleine stekkertje dat op de dynamo hoort te zitten, loshangt. Controleer dit dus eerst. Dat stekkertje klik je op het spanningsregelaartje, dus dan weet je die nu ook meteen te zitten.
Controleer ook of de dikke draad die vanaf de dynamo achter het motorblok langs, via de startmotor, naar de accu loopt nog goed is en vast zit (ook op de startmotor zelf moet ie vastzitten met een boutje).

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het controlelampje brand met uitgezet contact is er een diode kapot dit heeft niets met de koolboorstels te maken.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.