Citroën Xantia: Onregelmatig inhouden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.81 16V Break

De motor heeft op onverwachte momenten een soort van "hik". Op de snelweg met constant gaspedaal ingedrukt, zonder versnelling of vertraging. Of bij gasloslaten en weer gas geven. Soms valt de motor bij stationair toerental onverwacht uit/stil.
Officiele citroengarage heeft er niets aan gedaan. Men zei dat het motormanagement niet perfect was bij dit type. Kleine (niet vakgarage) heeft uitlezing gedaan en gaskleppenhuis schoongemaakt. Hielp iets, niet volledig. Nog adviezen. Bij voorbaat dank.

plukkel

Geplaatst door plukkel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan proberen met andere brandstof b.v. v power
bougies juiste?? bobine goed??
een andere mogelijkheid is een motorflush toepassen kijken of dit iets uitmaakt zie site van forte
dat mm. computers niet perfect is is pure onzin dan zouden al deze wagens dezelfde klachten hebben en dat is pertinent niet waar als ze zeggen dat ze er geen zin in hebben is dat iets heel anders

plukkel (0), 16 jaar geleden

Ik ga je adviezen aan mijn kleine garage doorgeven. Alvast bedankt voor de moeite.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

computer niet goed, ach ze verzinnen wat, die van mij rijdt er al jaren uitstekend mee. ik zou denken aan de bobines, die gaan wel eens stuk, de stappen motor of de sensor op het vliegwiel. gewoon met het goedkoopste beginnen, of afspreken dat je de bobines terug mag geven als ze het niet zijn.

twiede (0), 16 jaar geleden

Bougie-, bobinekabel, stroomverdelerkap of rotor?
Ergens slecht massacontact?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.