Citroën Xantia: Problemen met starten en stationair lopen

Bouwjaar: 1996

Hoi, ik heb een prachtige xantia break 18I. Maar helaas ik heb een probleem met het starten van de auto. Als ik de auto wil starten in koude toestand dan start hij prima en loopt hij ongeveer 1500 toeren. Maar dit duurt maar even want zodra hij een minutje verder is slaat de auto uit en moet ik ongeveer een minuut doorstarten voordat hij weer een beetje begint te pruttellen. Zodra ik weer de gas pedaal indruk slaat hij weer uit en moet ik heel lang doorstarten voordat hij weer een beetje benzine pakt. Als de auto warm is slaat hij niet uit maar blijft hij hangen op 500 toeren. Volgens mij moet dit meer zijn.

Weet iemand wat dit kan zijn? Heb kort geleden wel al de benzine filter vervangen.
groeten
marcel

Kersten

Geplaatst door Kersten (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bas944 (0), 20 jaar geleden

Hoi Marcel,

Volgens mij is de stappenmotor voor het stationaire toerental bij jou niet goed meer. Je kunt hem schoonmaken maar dit helpt vaak maar tijdelijk, een nieuwe kost ong. € 150,-. Je kunt de stappenmotor bij de dealer laten testen m.b.v. hun computer.

Groet,

Bas

Ricardo9622 (0), 20 jaar geleden

Hoi Marcel,

Klinkt mij ook als een probleem met de stappenmotor in de oren. Als dat het niet is, controleer dan alle vacuümslangetjes even op scheurtjes en of ze wel goed vast zitten. Ook dat wil wel eens van dit soort storingen veroorzaken.

Groeten,
Ricardo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.