Citroën Xantia: snelheidsmeter weigert af en toe

Bouwjaar: 2000

Bij een klant van ons met een citroen xantia hdi uit 2000 wiegert de snelheids meter af en toe dit gebeurd helaas alleen bij de klant er is al eens een ander dashboord in gegaan en de snelheids sensor op de bak.
Weet iemand hier een oplossing voor en hoe ik met een soort proeflampje kan kijken als de klaant rijd of de tacho puls uit
valt of niet dan weet ik waar ik ongeveer moet gaan zoeken in de klok of in de puls gever.
Bij voorbaad dank Michel

onderwater

Geplaatst door onderwater (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

HEb pas dit probleem ook gehad,vooral bij koud weer deed de klok het niet,klokunit vernieuwd en het probleem was over.
succes gep

jelle de Haan (0), 19 jaar geleden

hoe is het nou afgelopen ?
gr

onderwater (0), 19 jaar geleden

Na een tijd de klant te hebben laten ryden met een spaning zoeker(tussen de tacho draad gezet),nu blijkt als de teller uitvalt dat
ook als je langzaam rijd de puls constant blijft en dus niet knippert ook niet bij een lage snelheid en werkt de teller wel dan knippert ook het lampje.
Zou het toch het singnaal vanaf de vernsbak zijn????
wie weet een oplossing
Groeten Michel

hOUTKOOPER (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb dit net vorige week ook gehad, bleek een pootje in de stekker op de snelheidssensor geoxideerd, heb de stekker vervangen, tot op heden klant nog niet terug gezien.
gr. marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.